Следва

Какво гледахме тази седмица: "Омайна нощ" в Независим театър

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Брайън Бушууд разкрива триковете на шпиони, мошеници и улични измамници. В този епизод ще разкаже как да избегнем кражбата на кола...

Events преди 8 години

Премиера Пробив в системата: Надхитри колата си

National Geographic,13 май, 21:00 часа

Брайън Бушууд разкрива триковете на шпиони, мошеници и улични измамници. В този епизод ще разкаже как да избегнем кражбата на кола.

В търсене на слоновете от Книсна

Animal Planet, 13 май, 21:05 часа 

Слоновете от Книсна са митични животни. Хората са вярвали, че е оцелял само един женски слон от Книсна, докато не е било направено смайващо откритие.

"Прясно изцеден", романтична комедия

HBO, 14 май, 17:55 часа 

Андреа въобще не може да си представи да стане скоро майка. Животът й е пълна бъркотия – магазинът и за бельо е с хиляди дългове, майка й постоянно й опява за биологичния часовник, а любовният й живот е катастрофа. Срещата й с мачото Грегор се оказва не особено успешна, но когато на другата сутрин се събужда в леглото му и с ужасен махмурлук, тя решава, че вече няма да се занимава с мъже, а ще концентрира върху спасяването на бизнеса си. Внезапно в живота й се появява адвокатът Крис, който е пълна противоположност на Грегор. Любезен и почтен, Крис е идеалният партньор. Андреа тъкмо решава, че е подредила живота си, когато се оказва, че е бременна. Но кой е бащата?

Училищен обяд с Джейми

24Kitchen, 15 май, 19:45 часа 

Джейми Оливър се връща в училище, но не за да предаде отдавна забравено домашно. Той се захваща с предизвикателството на живота си – да поеме контрола над 20 хиляди училищни обяда всеки ден, в един от най-претенциозните райони на Лондон.

Ако успее да промени начина, по който се хранят децата, Джейми ще се опита да направи модел за училищната храна в цяла Великобритания. Но дали ще се окаже отличник или ще трябва да се постарае повече?

Предаването е носител на наградата БАФТА за 2006 г. за „Най-добра документална поредица”, на наградата „Ричард Димбълби” за „Изключителен водещ” на документална поредица, както и на наградата БАФТА за телевизионна поредица, стимулираща здравословния начин на живот.

Футбол: Мидълзбро - Брентфорд, първи полуфинален плейоф в Чемпиъншип, втори мач, директно

Nova Sport, 15 май, 21:45 часа

Шопингът е моят живот

TLC, 16 май, 21:00 часа

В новата поредица на TLC „Шопингът е моят живот” стилистката Фей Сойър и треньорът по личностно развитие Ник Джанкъл отправят предизвикателство към хора, пристрастени към пазаруването. Премиерното предаване представя как пазаруването може да бъде забавно, но навиците на някои са толкова крайни, че имат нужда от помощта на специалисти.

Първият епизод на поредицата запознава зрителите с IT консултантката Ники Мур, която е луда по скъпите дрехи, техническите новости и глезотиите. Тя води бляскав живот, но иска нещо повече. Фей и Ник се залавят за работа, за да покажат на Ники колко пари успява да пропилее за една година.

В дивата пустош с Беар Грилс

Discovery Channel, 17 май, 21:00 часа 

Discovery Channel представя едни от най-популярните кино и телевизионни звезди в различна светлина. Най-новата поредица „В дивата пустош с Беър Грилс“ отвежда знаменитостите на незабравимо приключение с известния пътешественик и специалист по оцеляване Беър Грилс. Той заминава с шест звезди в най-дивите и отдалечени части на САЩ и света за 48-часово пътешествие, което участниците ще помнят през целия си живот. Известните личности, които ще си партнират с Грилс в своите самостоятелни епизоди, са актьорът Зак Ефрон, актьорът и режисьор Бен Стилър, актьорът Чанинг Тейтъм, участникът в Залата на славата на NFL Дейон Сандърс, актьорът Том Арнолд и водещата на MSNBC и шоуто „Today“ Тамрон Хол.

На шест фута под саваната

Viasat Nature, 17 май, 19:10 часа

Представете си свят на вечен мрак. Тайнствено място с безкрайни лабиринти от тунели, гъмжащи от хиляди пълзящи животинки. Това е тяхното царство – на шест фута под земята! Тук е пренаселено, но животът на необичайните обитатели процъфтява. Оцеляването им зависи от почвата, в която живеят. Тя им осигурява убежище и защита, топлина, нужна, за да изкарат зимните студове, и храна – за отглеждането на малките им, за които се грижат всеотдайно. Но животът под повърхността на земята не е мирен и спокоен. Зловещи създания съжителстват или враждуват помежду си, изправяйки се едно срещу друго в ужасяващи битки. Хищниците, дебнещи своята плячка, са неизменна част от ежедневието. Оцеляването е най-важно и всяко същество е развило невероятни и уникални умения за самозащита – чрез доминиране, адаптация, завземане на нови територии и придобиване на власт.

Невидими убийци от Едуардианската епоха

Viasat History, 18 май, 14:30 часа

В зората на 20-ти век и с идването на престола на нов крал се поставя началото на една нова епоха на свежи изобретения и иновации, които трансформират начина на живот на хората. Електрификацията, хладилниците и цяла плеяда от различни материали обещават да направят живота у дома по-бляскав, по-лесен и по-удобен. Но липсата на разбиране за потенциалните опасности от тези нови открития означава, че те често водят до ужасни катастрофи, ужасяващи наранявания – и дори до смърт. Д-р Сузана Липскомб ни връща към една епоха, когато азбестовите чорапи и радиоактивната паста за зъби са били добре приемани в британските домове. Тя разкрива как са открити техните смъртоносни качества и защо някои от нас продължават да живеят с последствията от ентусиазма на нашите предци от времето на крал Едуард да използват нови неизпитани и неизпробвани продукти.

Екстремни предприятия

Viasat Explore, 19 май, 09:45 години

Предоставя ни се изключителната възможност да разберем как квалифицирани работници и високо специализирани машини работят заедно за създаването на иновативни продукти, които са част от нашето ежедневие. От завода за сглобяване на автомобили на Форд, заемащ площ от над един милион и петстотин квадратни метра извън Диърборн, Мичиган, до производствената база за иновативни моторни лодки и яхти на Крис Крафт в Сарасота, Флорида – тези заводи вдигат летвата по отношение на това как се правят нещата в САЩ.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?