Следва

Залезът на Анна Уинтур, или как звездите вече не се интересуват от нейното мнение

Какво гледахме тази седмица: "Омайна нощ" в Независим театър

От затвора се излиза понякога... в отпуск. Тя има пет дни. Алкохолът в чашата е коняк. Мястото е...

Events преди 8 години

От затвора се излиза понякога... в отпуск. Тя има пет дни. Алкохолът в чашата е коняк. Мястото е някоя от малките гари във Франция. Дестинацията - Париж. Времето на действието е нощта, а за компания се появява един мъж.

Асен Блатечни е преуспял телевизионен водещ, чието лице е разпознаваемо. Животът му го е напрвил доволен и той мисли, че светът е в краката му. Мария Сапунджиева чака влака за Париж и има само пет дни свобода. В създалата се ситуация, възможното развитие на оставащите часове от нощта са флирт и още коняк в чашите.

В тази комедия на френското театрално изкуство, Мария Сапунджиева и Асен Блатечки играят рок, Юрий Ангелов е човекът зад бара, отговорен в чашите да има коняк и шампанско, а атмосферата е Омайна. Действието се развива в две части, вечерта и сутринта след нея, и през цялото това време се носи привкус на добре свършена работа от талантливите актьори с блестящо чувство за хумор. Няма как да не споменем, че режисьор на пиесата е незабравимия Велко Кънев, а този факт е просто още една кукичка, на която можеш да се хванеш, за да отидеш на театър тези дни.



Постановката е част от програмата на “Независим театър”, който отвори врати на шести май. Свеж проект от създателите на младежките школи към НАТФИЗ, МОНТФИЗ, който има за цел да споделя сцената си с представления, създадени извън държавните и общински театри. Ще се продуцират самостоятелни проекти и непрестанно ще се отправят предизвикателстава, както се случи на откриването на “Независим театър” с постановката "Омайна нощ".



С коктейл след представлението се ознаменува откриването на първия български независим театър, a ние оставаме на линия, за да следим развитието на един толкова свеж проект в сферата на изкуството. И нямаме търпение за следващите набелязани постановки в програмата, която за май е плътно запълнена. Вратите са широко отворени и очакват своите звители.


 
Повече информация за новия театър тук >>>

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 3 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 4 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?