Следва

Какво си хапват звездите, когато са на диета? - Ким Кардашиян

Портокал, Ябълка, Ананас, Зеле, Домат. И какво сътворяват за нас соковете от тези вълшебни пет

Човешкото тяло от време на време трябва да се почиства от токсините, които непрекъснато се натрупват. Натуралните сокове на 100% се справят с тази задача...

Health преди 8 години

Човешкото тяло от време на време, и по-скоро съвсем редовно, трябва да се почиства от токсините, които непрекъснато се натрупват. Идеален ортак в това направление са ни плодовите сокове. Пълни с минерали, витамини, микроелементи и плодова захар, те са в състояние да изведат шлаката и вредните вещества от организма, без при това да умрем от глад, докато се отърваваме от гадните натрупвания. Междувременно, благодарение на натуралните сокове можем да се отървем от 2-3 излишни килограма.

Със сокове от плод правим разтоварващи дни, по времето на които трябва да се изпиват по 8 чаши с интервал от 2-3 часа между порциите. При по-висока концентрация на соковете, те може да се разредят с малко чиста вода. Освен това, не трябва да се забравя, че заедно със соковете е необходимо да се пие вода и/или билкови чайове.

През разтоварващите дни, на сокове, не трябва да се употребява нищо друго за ядене. Соковете перфектно потискат глада, така че никак не е трудно да се издържи един ден. От плодовете и зеленчуците организмът ще получи всички необходими аминокиселини, минерали и витамини.


ПОРТОКАЛОВ СОК
През цялата година можем да се наслаждаваме на вкуса и ползата от цитрусовите плодове.
Грейпфрутите перфектно освобождават организма от излишната течност, прочистват шлаките и активират процеса на изгаряне на мастните клетки. А благодарение наличието на етерични масла в този плод се засилва имунната система и се стимулира метаболизма в организма.

Портокаловият сок е най-популярен. Той съдържа бета-каротин и витамин С, увеличаващи устойчивостта на организма към вируси. Освен това е богат на всичко, което ни прави бодри и енергични, спомага за извеждането на вредните вещества, повишава леко и апетита.

ЯБЪЛКОВ СОК
Ябълковият сок е надарен от природата със забележителни почистващи свойства. В ябълките има пектин, който премахва токсините, свободните радикали и нормализира работата на червата. В този сок има малко калории, но много микроелементи, витамини и желязо. Ябълковият сок е известен със своите тонизиращи свойства, облекчава умората и помага за възстановяване на организма след физическо натоварване.

АНАНАСОВ СОК
Поддържа работата на бъбреците, "премахва" отоците. Сокът от зрелите плодове се използва при анемия, дори се препоръчва при функционални разстройства на нервната система. Съдържащият се в ананаса бромелин подмладява организма и помага в борбата с наднорменото тегло. Освен това, сокът от ананас подпомага регенерацията на клетките на черния дроб. Сокът съдържа голямо количество натрий и калий и е добър източник на витамини В1 и С.

ЗЕЛЕ И ЦВЕКЛО
Тези два зеленчука са най-добрите сред "чистачите". Те са много концентрирани, затова трябва да се разреждат с вода в съотношение от 1 до 2. Противопоказани са за хора, които имат заболяване на черния дроб и стомаха.
Зелевият сок съдържа йод и сяра. A цвеклото притежава слабо диуретично и слабително действие, освен това, подобрява храносмилането и помага за извеждането на токсините от тялото. Комбинацията от тези сокове прекрасно се справя със задачата - почистване на лигавицата на храносмилателния тракт. Освен това сокът способства за по-доброто усвояване на калция и протеините и има благоприятен ефект върху нервната система.

ДОМАТЕН СОК
Това е един от най-полезните сокове с високо съдържание на желязо и фолиева киселина. Според последните проучвания, доматеният сок спомага за понижаване на кръвното налягане, затова се препоръчва при хипертония и глаукома. Стимулира метаболизма и производството на стомашен сок, подобрява дейността на сърцето.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.