Следва

Миа Сантова пребори рака

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Какво е по-хубаво от филм на кино? Много филми на кино! Имаме ги и ще бъдем в салона, по традиция, за поне 3 заглавия...

Movies & TV преди 8 години

Какво е по-хубаво от филм на кино? Много филми на кино! Имаме ги и ще бъдем в салона, по традиция, за поне 3 заглавия, които ще разпределим за всички почивни дни. А защо не и повече? (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4). Особено, когато Международният фестивал на етнографския филм все още не е приключил, за наше огромно щастие. 

Имаме си и още един фестивал - този в Кан. Ще следим, ще очакваме и ще преживяваме всеки един момент, до най-последната и най-важна вечер, разбира се, когато ще разберем победителите в 68-то издание на един от  най-престижните кинофоруми в света. 

А сега, един филм режисиран Томи Лий Джоунс, който предвид името си, съвсем логично повежда нашия тазседмичен кино лист.

"Водачът" ("The Homesman")

Актьорите: Хейли Стейнфелд , Мерил Стрийп, Уилям Фичнер, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Джон Литгоу, Давид Денсик, Соня Рихтер, Миранда Ото, Томи Лий Джоунс, Хилари Суонк, Грейс Гъмер
Оператор: Родриго Прието
Продуцент: Люк Бесон, Питър Брант

Режисьорът: Томи Лий Джоунс

Сюжетът: 31-годишната Мери Бий Къди живее сама в силно религиозно градче в Средния запад. Тя получава задача от своята църква да придружи обратно на изток три жени, които са изгубили разсъдъка си. На път от Небраска към Айова, където тези жени най-накрая ще намерят подслон, Мери Бий спасява живота на престъпника Бригс. Той се съгласява да й помогне в мисията, като ги преведе през снежни бури и опасни срещи със заселници, индианци и тежкия живот в граничните територии.

Премиерата: 16 май (България)

"Урок"

Актьорите: Иван Савов, Ванина Гелева, Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Иван Бърнев, Атанас Братоев, Иванка Братоева, Кирил Бакалов, Поли Ангелова

Режисьорът: Петър Вълчанов, Кристина Грозева

Сюжетът: Надежда е гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже.

Тази случка по време на работа рефлектира и в личния й живот. Тя е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката. Решена да „изплува“ и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно. Личният и професионалният й живот си противоречат, защото тя пренебрегва всички морални уроци, на които учи децата.

Премиерата: 15 май (България)

"Последно писмо от Галиполи" ("Son Mektup")

Актьорите: Тансел Йонгел, Несрин Джавадзаде, Хюсеин Данял, Барбара Сотелсек, Шевкет Чемч, Енгин Бенли, Бюлент Шакрак, Коста Кортидис

Режисьорът: Йозхан Ерен

Сюжетът: Пилотът кап. Салих Екрем е млад офицер от ВВС и един от първите отомански пилоти. Той е загубил съпругата си по време на раждането на малката му дъщеричка Гюлмелек. Когато започват първите атаки на британската флота, Салих поверява дъщеричката си на грижите на баба й и напуска Истанбул, за да отиде в Галиполи, като лети на „един от първите самолети”.

Един ден, докато помага на група турски медицински персонал, сред които е и младата медицинска сестра Нихал, те са атакувани от два английски самолета. Въпреки, че е тежко ранен по време на престрелката, той и сестра Нихал успяват да спасят малко момче на име Фуат.

В разгара на най-ужасяващите и пълни с насилие дни на войната, Фуат ще бъде силата, която събира кап.Салих и Нихал. Когато задълженията на Нихал я отвеждат в Истанбул, тази близост ще разцъфти в голяма любов, „изразена в писма”...

Премиерата: 15 май (България)

More Movies & TV