Следва

Четиво в четвъртък: "Полиция" от Ю Несбьо

Гости от Вегас

Dirty Vegas всъщност е съвместният проект на британците Стив Смит, Пол Харис и Бен Харис...

Music преди 8 години

Dirty Vegas всъщност е съвместният проект на британците Стив Смит, Пол Харис и Бен Харис, които освен че не са от Вегас, нямат и роднинска връзка, въпреки съвпадението във фамилните имена на последните двама. Нещо друго, което споделят е присъствието на денс сцената още от времената на самия ъндърграунд. След самостоятелно музифициране на малки или по-големи партита с участието на много други световно любими ди-джеи, тримата сформират Dirty Vegas. Легендата гласи, че първоначално идеята се завъртяла около надслова "Dirty Harry" ("Мръсният Хари"), но в последствие се оказало, че съчетанието с Вегас ще добави повече усещане за декаденски лукс.



Славата навестила Dirty Vegas скоропостижно и в огромни размери, още след първия им съвместен сингъл Days Go By, за който са отличени с Grammy. Дали поради челните места по световните музикални класации, или присъщите за триото отличителна мелодия и вокали, или още нещо, Days Go By е от онези парчета, които всеки помни и продължава все така да харесва, и в новите им версии.

 

А новите версии са още нещо, което Dirty Vegas умеят изключително добре. Освен със собствените си продукции, са известни и с ремиксите си на популярна музика. Като говорим за фокус, през тази година предстои да излезне и новият албум на Dirty Vegas - Photograph.

Какво още означава Dirty Vegas и къде е последният им фокус, ще разберем, разбира се, на техния гиг в НДК този петък 15.05.

More Music