Следва

Бял Т-шърт с майски бонус

Чантите на лято 2015! Всичко най-модерно, най-подробно

След изчерпателния обзор на всички тенденции в облеклата на пролет-лято 2015, е време да се насочим към завършващите елементи, които често са най-важните...

All fashion преди 8 години

След изчерпателния обзор на всички тенденции в облеклата на пролет-лято 2015, е време да се насочим към завършващите елементи, които често са най-важните. Детайлът прави цялото, това е повече от ясно. Именно обувките, които вече подробно преставихме в пълното им тренди богатство за сезона, чантата, която представяме тук, шалът, колието и другите дребни, но съществени елементи, които предстои да представим следващата седмица, са онези важни подробности по нас, чрез които истински играем с визията и я превъплъщаваме по всевъзможни начини, в зависимост от това какво ни вдъхновява в момента.

Днес е ред на чантата... ах, чантата! Тази издайница разкрива много за нашата същност с размера, цвета, материята, и с начинът, по който я носим.

Освен че казва много, тя е винаги там, на рамото, под ръка, през тялото, дори на кръста. Подбираме я прецизно, с мисъл, че ако сме точни, започваме връзка за цял живот - съкровена, открита, ефектна и силна.

Изобрът на чанта всяка от нас прави редовно и обичайно с много кеф. Това и е хубавото на чантата, никак не държи да бъде само една!

А как да изберем цветната си, кожена глътка щастие за този сезон?

Вместо наръчник, следва обзор на най-актуалното за лято 2015 - картинен и вдъхновяващ, стройно подчинен на тенденциите! Насладете се!

Мини чанта, макси дръжка

Този сезон цветни, спретнати, завършени миниатюрни красоти, са в ръцете на почти всички модели по подиумите, а, надяваме се, скоро и в нашите. Страхотният дизайн на тези petite чудеса напълно оправдава непрактичния им размер и ни кара вече да си представяме дългите им дръжки, висящи от рамото, кръстосвайки тялото или преплитащи се около китката ни.

Ляво: Lanvin
Дясо: Fendi

Ляво: Dolce & Gabbana
Дясно: Jason Wu

Ляво: Kenzo
Дясно: Burberry Prorsum

Страничен захват

В пълен контраст с безкрайните дръжки, по подиумите изобилстват и уголемените чанти тип "клъч", но със съвсем къса дръжка, през която да се промушват пръстите или китката. Това прави тези любими модели още по-практични през летните нощи, а и дни.

Ляво: Just Cavalli
Дясно: Fendi

Ляво: Ferragamo
Дясно: Costume National

Ляво: Boss
Дясно: Céline

Bucket

Бумът на чантите тип "кофа" безспорно не отшумява, а напротив. Започват да ни се струват все по-привлекателни в своята закачливост, а желанието ни да добавим една bucket чанта в колекцията нараства. Нейните дизайнерски интерпретации са най-разнообразни в своите материал, разцветка, размер.

Ляво: Tory Burch
Дясно: Gucci

Ляво: Victoria Beckham
Дясно: Marni

Ляво: Moschino
Дясно: 3.1 Phillip Lim

Кръг

През лято 2015 много от чантите са в съвършено хармонична, кръгла форма. Дръжката е дълга, къса или липсва. Това до голяма степен определя възможните интерпретации на тези обли чудеса. Могат да бъдат ярък акцент в ежедневната визия, но и елегантно вечерно бижу, достатъчно малко, за да бъде държано в длан или висящо от къса каишка, нежно увита около китката.

Ляво: Versace
Дясоно: BCBG Max Azria

Ляво: Karen Walker
Дясно: Marc Jacobs

Ляво: Topshop
Дясно: Nina Ricci

Правоъгълник

Продължаваме с геометрията на чантите, а следващата топ фигура за лято 2015 е правоъгълникът! Но този път разположението му в пространството под ръката не е обичайното, формата му е издължена, размерът - малък и секси.

Ляво: Alexander Wang
Дясно: Céline

Ляво: Chanel
Дясно: Dolce & Gabbana

Ляво: Michael Kors
Дясно: Kenzo

Old school

В дух с 70-тарския стил на сезона, за който вече неведнъж сме писали, кожените ретро чанти в седловидна форма завладяват подиумите. Велурът често присъства, а цветовете са най-често в кафявата тоналност. Обожаем винтидж шик!

Ляво: Chloe
Дясно: Michael Kors 

Ляво: Emilio Pucci
Дясно: Gucci

Ляво: Louis Vuitton
Дясно: The Row

Лейди

"Докторската" чанта със своята строга, изчистена структура се завръща. Голяма, но организирана, тази чанта е страшно елегантен начин прецизно да подредим и грациозно да понесем с нас всичко най-необходимо.

Ляво: Michael Kors
Дясно: Alexander Wang

Ляво: Miu Miu
Дясно: Prada

Ляво: Chistopher Kane
Дясно: Jason Wu

Floral

Не е изненада - цветята на всяка пролет, но особено на тази, се плъзват нежно и по чантите! Флоралните интерпретации, обаче, са всичко друго, но не и банални. И ще бъдат подходящи за всеки пролетно-летен сезон, така че можем смело да инвестираме в тях.

Ляво: Fendi
Дясно: Dries Van Noten

Ляво: Marni
Дясно: House of Holland

Ляво: Christian Dior
Дясно: Louis Vuitton

Избрахме най-характерните тенденции от видяното от пролетно-летните колекции, представени по време седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж още през септември.

Има, разбира се, и други модни течения. Като например завръщането на позната ни, огромна чанта тип "tote" като на Ralph Lauren и на спортната, цилиндрична чанта тип "duffe" като на Тory Burch.

Ляво: Ralph Lauren
Дясно: Tory Burch

При чантите не липсват и характерните за сезона елементи от облеклата - освен пролетни цветя, изобилстват и ресни, металически елементи, морско сини разцветки.

Тенденциите от този сезон са атрактивни и повтаряеми, така че е време смело да инвестираме в най-нашата чанта за лято 2015! И тя да бъде нашата още много лета...

More All fashion