Следва

Веждите на Кара. Има начин да бъдат и наши

Шеста от осем! Пролетните прически от подиума - стъпка по стъпка

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви...

Hair преди 8 години

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви.

Искаме я при това лесна, с 5 движения, и с гарантирано добър изход от опита. И модерна, много модерна.

Заданието звучи комплицирано, обаче не е. Особено ако имаш добър пътеводител под мишница. В случая за такъв ни служат дефилетата и най-модерните прически на Пролет 2015, от една страна, и топ-фризьорите на София, от друга, до които се допитахме как точно да направим косите, които ни харесват, лесно, сръчно, бодро и добре. При това - дословно!

Ще ви представим 8 емблематични пролетни фризури, в които трудно устояваш да не се влюбиш. Всичките - от ревютата на най-добрите. И всичките - готови да се борят за титлата най-добра. Разбира се, това ще го определите самите вие, чрез гласуване, съвсем в края на май, когато ще изявите вашия единствен победител, пръв сред равни. Ще има и прекрасна награда за един от гласувалите, но дотогава просто следете нашата поредица за чиста доза вдъхновение.

Дотук представихме пет визии:

Пролетно украсена с диадема
Модерен прочит на плитката
Бляскава разделена на път коса
Красиви вълни
Ниска опашка с небрежно обръщане



Днес представяме прическа номер шест, а тя е висока, стегната опашка. Класическа и винаги подходяща визия, която обаче има своите тънкости на изработка. Нямаше как да я пропуснем, особено когато я видяхме и на дефилето Oscar de la Renta пролет-лято 2015.

Днес страхотният коафьор Бисер от студио BS ще ни покаже как с лекота и една-две хитрини да постигнем желания завършек.

Ето и как става магията:

1. Изправяме косата със сешоар и четка, а Бисер ни споделя, че косата е по-лесна за обработка, ако е измита на предния ден.



2. Приглаждаме косата и взимаме необходимите ни две тънки фиби и ластик. Прекарваме първата фиба през ластика и я забождаме в основата на опашката.





3. След като първата фиба е вече поставена в основата на опашката, взимаме втората и отново я прекарваме през ластика. Издърпваме и започваме да усукваме стегнато около най-високата й част.



4. След като ластикът е максимално стегнат, забиваме и втората фиба в основата на опашката.





5. От най-долният пласт на опашката хващаме кичур, който ще увием около ластичето, за да го прикрием. Прикрепяме го с фуркета отново в основата на опашката. Коафьорът напомня да съобразим цвета на фибите и фуркетите с този на косата ни.





6. Следващата стъпка е фиксацията, която в никакъв случай не бива да забравяме. Бисер ни съветва да да се спрем на продукт със средна такава, защото ако е прекалено силна, може неволно да се получи нежелан мокър ефект.





7. Приглаждаме стърчащите косъмчета с четка за коса и сме готови.



И ето как, почти без усилия, успяхме да разкрием тайните на перфектната висока опашка, която винаги сме искали да постигнем.





Всички читатели ще имат възможността да гласуват за най-впечатляващата и любима прическа от осемте, които ще представим. Един от гласувалите ще бъде изтеглен от щастливата редакторска ръка и съвсем честно ще се сдобие с ваучер на стойност 100 лв. за салона, чиято прическа спечели пролетната ни тенденциозна надпревара! Следете седмичните ни предложения!

Фотография: Марияна Петрова за ViewSofia
Модел: Вероника@Ivet Fashion

Благодарим за любезното съдействие и чудесен нагледен урок на Бисер!

Фризьорски салон BS, улица Лайот Кошут 32, телефон 0886 24 71 60

More Hair