Следва

Фестивалът Vola Open Air се завръща за своето пето издание

Финалисти на Евровизия 2015 ще подгряват OneRepublic

THE MAKEMAKES бяха избрани от бандата за Европейското им турне...

Culture преди 8 години

*на снимката горе THE MAKEMAKES

Броени дни след финала на 60-тото издание на Евровизия, който ще се състои на 23 май, ще видим представителите на Австрия, поп рок бандата THE MAKEMAKES, на една сцена с OneRepublic. Привлечени от таланта на австрийските надежди, звездната банда ги избира за подгряващата група преди концерта си в София на 2 юни в столичната зала „Арена Армеец“.

THE MAKEMAKES - Доминик Мурер (вокал), Маркус Крайст (бас китара) и Флориан Майндл (барабани), печелят сърцата на Австрия и честта да представят страната си във финалния етап на конкурса Евровизия с авторското парче „I AM YOURS”. Наградата идва съвсем заслужено, за да станат именно те домакини на конкурса в родната им Австрия след победата на Кончита Вурст през 2014.

Музикалната история на бандата започва през 2012, когато издават първия си сингъл „Тhe Lovercall”. Maлко след това успехът ги покорява и парчето достига номер 6 в класацията Ö3 Австрия Топ 40. Следва сингълът „Million Euro Smile“, който пък заема второто място в австрийската класация. Сега бандата има надежди да спечели Евровизия с парчето „I AM YOURS”, композирано от Jimmy Harry, работил с Madonna, Pink и Kylie Minogue. В момента бандата влага цялото си време в подготовка за финала, издаването на предстоящия си първи албум и разбира се участието си преди шоуто на OneRepublic.

София е част от едноименното турне NATIVE, представящо албума на OneRepubliс, включващо всички най-големи хитове на групата, сред които “Feel Again,” “If I Lose Myself,” “Counting Stars,” “Something I Need,” “Love Runs Out,” и “I Lived.”. Албумът достигна номер 4 в класацията на Билборд 200 и номер 9 в UК Album Chart.

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?