Следва

Street Style вдъхновения... Oптимистично жълто

Men's Exhibit: 10 италиански марки, които си струва да знаеш

След като отдадохме нужното внимание на мъжки брандове от Обединеното кралство, които...

Fashion преди 8 години

След като отдадохме нужното внимание на мъжки брандове от Обединеното кралство, които впечатляват с лондонски стил и класа, днес се насочваме на юг, към италианските земи.

Местната индустрия и семейните бизнеси позволяват на Италия да запази автентичния си нюх за мода. Днес, при много италиански марки производствени процеси са същите, каквито винаги са били. Благодарение на това, традиционните италиански естетика и качество продължават да царуват на световната мъжка модна сцена.

Освен големите имена като Dolce & Gabbana, Prada, Armani и Gucci, и някои не толкова познати италиански брандове заслужават да им се обърне внимание? Следва селекция от 10, много, много добри:

Tod's



Историята на Tod's е може би една от най-големите италиански приказки за успеха. Започва като семеен бизнес през 90-те, а днес вече е световноизвестен търговец на луксозни кожени изделия. Жъне успех в Европа, Азия и САЩ. До ден днешен брандът произвежда всичките си обувки, чанти и аксесоари на родна почва, за разлика от други, макар и по-големи марки, които изнасят производството си в името на финансови интереси в Азия и Африка.

Corneliani



През 30-те, италанският бранд Corneliani стартира като компания за направа на палта. Оттогава претърпява огромно развитие. Днес, марката е насочена към най-изтънчените господа, предлагайки формално облекло и шиене на всичко по мярка.

Фокусът към скъпата, изтънчена мода осигурява присъствие на бранда в световни луксозни магазини като Harrods.

Incotex



Родена във Венеция през 50-те, Incotex e eдна от четирите марки под шапката на дружеството "Slowear". Известна е със своите съвършено скроени панталони, считани от мнозина за едни от най-добрите на пазара. Пионер в smart casual стила, марката превръща тъкани от най-високо качество в изключителни дизайни. Освен панталони, Incortex предлага и широка гама от всякакви мъжки, небрежно елегантни и лесни за носене облекла.

Brioni



Стилът на Brioni се различава от конвенционалния, придавайки авантюристична нотка на традиционния европейски стил. Творенията на Brioni са за модерния мъж, който иска да изглежда спретнато, но и да се отличава. В дизайните на марката не липсват смели флорални десени и принтове, но силуетите са изчистени за съвременен завършек.

Anderson's



Създаден през 60-те в Парма, Anderson's е семеен бранд, специализиран в колани. Въпреки италианския си произход, лейбълът носи и английски дух, даден от създателя му Карло Валенти, който го кръщава с британско име, за да покаже афинитета си към английския стил.

И все пак, всеки колан е изработен в италианска фабрика, съчетавайки луксозни детайли с практични ластични тъкани за небрежен, комфортен завършек.

Borsalino



Следват шапките! Създаден още през 1857, Borsalino e световнопризнат бранд за шапки, най-вече федори. Виждаме шапките Borsalino носени от звезди като Джони Деп, Леонардо Ди Каприо и Дензъл Уошингтън. Престижните капели са класически и ретро изящни и чудесно отиват на елегантния градски мъж, както в ежедневните, така и в по-официалните му изяви.

Canali



Отново семеен моден бранд, който е движен от фамилията от 1934 година насам. Днес, Canali продължава да създава съвършени шивашки творения, заедно с по-небрежни дизайни за ежедневно облекло. Моделите са такива, че позволяват на елегантните джентълмени незабелязано да превърнат визията си от делова в лежерна.

Boglioli



През 70-те Boglioli стартира като шие изделия за най-големите италиански модни къщи. Двадесет години по-късно се насочва към онова, което прави най-добре - създаването на костюми от висок клас, използвайки традиционни техники. Днес Boglioli е една от най-обичаните италиански модни марки заради своите изключително качествени и същевременно лежерни дизайни.

L.B.M. 1911



Като потомък на класическа модна къща Lubiam, L.B.M 1911 продължава да почита богатото италианско наследство. Методите на производство са традиционни и в най-добрите италиански фабрики, а резултатът - луксозни, вечни дизайни в модерни цветове и принтове.

Loro Piana



Loro Piana е отново семеен бизнес, развиван с любов вече шест поколения. До преди 20 години платовете са били специалитета на Loro Piana, докато марката не разширява дейността си до дизайн на елегантни изделия от най-фин кашмир и мериносова вълна.

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.