Следва

Села Сю в дъждовна нощ!

Селфи на Анди Уорхол излезе за продажба в eBay

В случай, че ви се намират излишни няколко десетки хиляди долара, можете да станете горд собственик на реални автопортрети на най-важната личност в историята на попарта...

People of art преди 8 години

В случай, че ви се намират излишни няколко десетки хиляди долара, можете да станете горд собственик на реални автопортрети на най-важната личност в историята на попарта.

В колекцията Polaroid-ни снимки на Уорхол влизат селфита на художника в разноцветни перуки и с ярък грим. За продажба към тях са предоставени още фотопортрети на Лайза Минели, Даяна Рос и бившите жени на Мик Джагър.

Снимките бяха пуснати в eBay вчера - и се оказа, че принадлежат на аукционна къща Sotheby's. Основното обаче е, че цялата колекция снимки на знаменитости е оценена на 40 000 — 60 000 долара, докато за селфито на Уорхол ще трябва да вложите минимум 250 000 долара.

Очаква се фотографиите на Уорхол да намерят почти мигновен купувач, въпреки солидната цена, защото, както казва самият художник: "Ако искате да разберете Анди Уорхол, просто вижте картините и филмите ми, при мен всичко е на повърхността. Зад нея няма нищо."

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра