Следва

Колекциите Resort 2016: Bottega Veneta

АКСЕСОАРИТЕ на лято 2015! Всичко най-модерно, най-подробно

След изчерпателния обзор на всички тенденции в облеклата на пролет-лято 2015, е време да се...

All fashion преди 8 години

След изчерпателния обзор на всички тенденции в облеклата на пролет-лято 2015, е време да се насочим към завършващите елементи, които често са най-важните.

Прехласвахме се по задължителните чанти и обувки на лятото миналата седмица.

Днес завършваме анализа на тенденциите с пълен обзор на най-актуалните бижута, колани, очила. Синтезираме най-важното, което трябва да се знае това лято за тези дребни елементи, които са най-големите издайници за стил.

Напред, стартираме с бижутата:

Колие с пендатив

По вратовете на моделите от подиумите се люлеят дълги, висящи колиета. Пендативите са нестандартни и сякаш от миналото. Формите и материалите варират, но размерът е задължително голям. Супер вариант за облагородяване на basic визии.


Céline


Giorgo Armani


Derek Lam


Edun


Hermes


Reed Krakoff

Choker

Огърлиците увити плътно около врата тип „choker" се завърнаха от 90-те още миналото лято, а през това вече са тотален хит. Секси и артистични, интерпретациите им по подиумите са всякакви.


Balmain


Christian Dior


DKNY


Givenchy


Versace


Chanel

Tubе огърлица

Отпускаме захвата около врата и от „давещите" огърлици преминаваме към тези с тръбовидна форма. Интерпретациите са най-разнообразни откъм цветовете и материали, правейки това бижу възможен завършек на всякаква визия.


Salvatore Ferragamo


Giorgo Armani


Marni


3.1 Phillip Lim

Огърлица-нагръдник

Вариациите на ефектните огърлици с характер продължават, а посланието им става все по-силно. Начело с Lanvin, тази година по подиумите царуват тежките, масивни метални огърлици, които приличат на месингова плоча върху гърдите. Аксесоар, който със сигурност изразява характер!


Lanvin


Giambattista Valli


Tom Ford


Chanel


Louis Vuitton


Emilio Pucci

Малки и елегантни

В морето от масивни, крещящи бижута, елегантно си проправят път изтънчени, класически обеци. С изящен и сдържан дизайн те приличат на ценност, наследена от баба. Деликатен детайл, който не може да остане незабелязан.


Dolce & Gabbana


Prada


Proenza Schouler


Altuzarra


Bottega Veneta


Christian Dior

Асиметрично

Обратно към смелите, ексцентрични решения в бижутата. Асиметрията при обеците вече е тотален хит. Докато продължава проявлението и под формата на обеца само на едното ухо, това лято тенденциозно нарастват и чифтовете, състоящи се от две различни обеци. Защо не, за разнообразие.


Etro


Hermès


Oscar de la Renta


Nina Ricci


Louis Vuitton


Loewe

Гривна тип маншет

Голяма и с характер, гривната тип маншет е супер актуална това лято във всякакви класически и модерни интерпретации. В сребро или злато, с още гривни или соло, този масивен модел е лесен начин да привлечем погледа към изящната ни ръка.


Lanvin


Chanel


Christian Dior


Balmain


Emilio Pucci


Céline

Пояс

Вдъхновени от японската култура, дрехите тип „кимоно" са абсолютен хит по подиумите. А кимоното върви със своя колан тип пояс. Женствен и минималистичен, той се пренася и като чудесна препаска и на други пролетно-летни облекла.


Еdun


BCBG Max Azria


Saint Laurent


Loewe


Alexander Wang


Marni

Кръгли очила

Манията по кръглите слънчеви очила не стихва и това лято, а интерпретациите им стават все по-нестандартни. За този, а и за всички актуални модели очила това лято важи правилото: да има цветен елемент!


Gucci


3.1 Phillip Lim


Costume National


Emporio Armani

Овални oчила

На доста места познатата ретро кръгла форма започва да се изменя към овал, очертавайки началото на нов тренд. За нас обаче е мистерия на кого би могла да отива тази нетипична форма.


Dries Van Noten


Versace


Burberry


Emilio Pucci

Новите авиатори

Тази вечна класика никога не отминава. Авиаторски очила са толкова любими на всички, че дизайнерите винаги намират начин да ги тълкуват по нов начин и да ни ги поднесат актуални, свежи и интересни.


Valentino


Dior


Acne


Chanel

Полурамки

Действително или илюзорно, при слънчевите очила този сезон е много актуално горната или долната половина на рамката да липсва.


Miu Miu


3.1 Phillip Lim


Roberto Cavalli


Rodarte

С този преглед на най-важното сред аксесоарите официално завършваме нашия изчерпателен обзор на тенденциите за актуалния сезон.

След всички теоретични анализи официално откриваме сезона на практическо приложение на наученото по летните улици!
 

More All fashion