Следва

Уроци по абитуриентски грим – Големите ДА-та в макияжа на зрелостниците и как да ги постигнем

Уроци по абитуриентски грим – Големите НЕ-та в макияжа на зрелостниците и как да ги избегнем

В стремежа си да изпъкнат, усилията на много от зрелостниците водят до пълно фиаско. И точно затова сме приготвили класация с най- големите НЕ-та...

Beauty News преди 8 години

Баловете хукнаха, с тях и красивите ни деца. По училища, по улици, по ресторанти, по екскурзии се чува глъчката на порастването. Остава да се надяваме то да е красиво...

В стремежа си да изпъкнат, докато са в окото на събитийната буря, усилията на много от зрелостниците водят до пълно фиаско. Констатацията не е отсега, говорим си я всяка година по същото време.

Днес обаче, защото силно вярваме в еволюцията и във вродената елегантност на младите хора, неотменима сестра на тяхната младост и неопитност, подготвихме класацията с най-големите НЕ-та в празничния абитуриентски грим. Съблюдаването им ще донесе силни ползи, великолепно самочувствие и чувство за контрол над ситуацията, така важно и в този миг, и в целия живот напред. 

Ето ги и тях:

База:
Когато се прекали с наслояването на ФДТ, кожата губи своя млад вид и стои като маска. Резултатът обикновено е получаване на различно оцветени петна. Това се случва, тъй като дебелият слой възпрепятства дишането на кожата, тя започва да се поти и гримът се разтича, образувайки събирания. 

Също така, доста често срещано недоглеждане е изборът на цвят, по-тъмен от обичайния такъв, целящ да постигне изкуствен тен. Разбираемо е желанието да се придаде слънчев загар, но наслояването прави лицето неестествено и състарява. 

Често пъти се забравя за прикриването на разликата в тена на лицето и шията. Момичетата с много светла кожа трябва да внимават да не попаднат на продукт, който, макар и с близък до техния цвят, често пъти би могъл да им придаде жълт, розов или прекалено болнав бял оттенък. А лошо поставеният контур и мазния ефект, са в състояние да съсипят цялостната визия.



Скули:

Грешките в поставянето на ружа варират от погрешен избор на цвят до неловко форматиране – чисто техническа грешка, но съществено променяща визуалното възприемане на формата на лицето. Лошият избор на цвят обикновено води до ярко розови, червени или кафяви бузи.

Наслояването на хайлайтър може да предизвика ефекта на металик сенки, които също трябва да се избягват, тъй като съвсем светлите сенки подчертават бръчките около очите и биха създавали илюзията, че има такива при по-млади жени.





Вежди:
Веднъж оказала се в неопитни ръце, тенденцията към естествено дебели вежди често води до чист комичен ефект – дебело подчертаните с молив вежди, излезли много извън своя естествен контур загрозяват неимоверно. От другия край на барикадата, грешки във оформянето на веждите са прекалено изскубаните, често подчертани с молив вежди, тип „линийка“, които придават клоунски ефект.



Очи:
Наслоените черни сенки и прекалено дебелата плътна очна линия, се нареждат сред често срещаните недоразумения при избор на грим. Освен ако, разбира се, целта ви не е да постигнете готик ефект, очите ви няма да изглеждат драматично и със съблазнителен ефект, а по-скоро би се получил плашещо тежък резултат.


Устни:
Коригирането извън контура на устните не е начинът да ги накараме да изглеждат по-плътни. Излязлото от естествените очертания на устните червило стои пошло, евтино и в никакъв случай красиво. В ръцете на добър гримьор, контурът може да се коригира за придаване на повече обем във формата им, но трябва да се действа изключително внимателно и пестеливо.

Мигли:
Отрицателен е ефектът на спирала, засъхнала на топчета, както и на огромни изкуствени мигли. Препоръчваме поставянето на снопчета, в случай, че вашите собствени мигли са прекалено рехави или къси. Другият вариант е фини, не прекалено гъсти или дълги изкуствени мигли.



Задължително трябва да се избягват и:
Съчетанието на тъмни сенки с тежък и ярък цвят червило – акцент в грима се поставя или върху очите, или върху устните.

Блясъкът от какъвто и да е вид в Т- зоната – тя трябва да бъде матирана.


 

Утре продължаваме с основните правила за качествен абитуриентски грим, или основните ДА-та за една страхотна визия, следете!   

More Beauty News