Следва

Митът за “junk food”

Софийски потайности - I част

Тя е част от живота ти , мачкаш тротоарите и настилката й , шляпаш из локвите й, крадеш целувки по ъглите й, бързате заедно нанякъде...

All About Life преди 17 години

Тя е част от живота ти , мачкаш тротоарите и настилката й , шляпаш из локвите й, крадеш целувки по ъглите й, бързате заедно нанякъде... Твоята улица. Ние ще ти покажем специалния й чар, който в дневната си инерция си пропуснал да забележиш. В новата рубрика на ViewSofia – “Улицата”.

Улица Гургулят ...




Тръгваме по уличката и вниманието ни е привлечено от един номер, N19 и там ни пренасят в приказен свят, свят на светлина, аромати, въображение, полетяло свободно над града...





Започваме от магазинчето за свещи и сапуни, но това не е обикновен магазин.
Той носи една особена атмосфера, уют, създаден с вкус и любов, като започнем от вратата, минем през дървените етажерки, пейката с кокетните възглавнички и стигнем до осветлението, за всичко е помислено... Затваряме след себе си заредени с настроение и усмивката не слиза, очаква ни следващият остров, този на цветята.





Вниманието, което им е отделено ни припомня онази роза от Малкия принц на Екзюпери. Късче от него може да пренесете и във вашия дом или да зарадвате любим човек с прекрасен подарък.





На същия номер е и малкият бутик с име Eclekt, където ще намерите различния поглед към вашия тоалет, използвани са естествени материи и е отделено специално внимание на детайла.





Продължаваме нататък. Време е за топла закуска, а и обонянието ни се изостря от мириса на вкусотии. Ако не си го видял, няма как да не го усетиш. Всичко се приготвя на място, често има опашка, защото си струва. Еклер, баничка, маслен геврек, кремчета и торти, козунаци... Заповядайте!






Свещи и сапуни, 02 953 2436, 0889 492 740, Даниела Коева

Eclekt, дизайнер Тодоринка Димитрова, 0899 861 851

Салон, производство и търговия на сладкарски изделия, халви и локуми,
ул. Гургулят 27, 02 952 26 25, bg-salon.com


More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.