Следва

Ударно начало на ДОМА Арт Фест

Представлението "Фейсбук Театър" на осмото издание на Антистатик

Представлението „Фейсбук Театър“, част от Антистатик 2015, ще се произведе от актьори и публика на 20 май от 20:00ч. в независимото пространство за съвременно изкуство и музика Мозей...

Events преди 8 години

Представлението „Фейсбук Театър“, част от Антистатик 2015, ще се произведе от актьори и публика на 20 май от 20:00ч. в независимото пространство за съвременно изкуство и музика Мозей. Концептуалният театрален експеримент на Иво Димчев ще даде на публиката свобода на действие при създаването на драматургичния текст под формата на коментари във Фейсбук по време на самото представление. Пърформансът събира изключително интересен и разнообразен екип, в който се изявяват Стефан Щерев, Юлиана Сайска, Мария Силвестър, Цветан Алексиев, Вяра Коларова, Вилма Карталска, самият Иво Димчев, Катина Дишков и други. Те ще се опитат да вкарат създаденото от зрителите съдържание възможно най-адекватно в хода на сценичното действие. „Социалните мрежи според мен успяват да акумулират неизчерпаем и уникален драматургичен материал и аз от години съм се питал, дали е възможно тази естествена опитност на хората в боравенето със социалната мрежа да се имплантира и упражнява в един пространствено и времево ограничен театрален контекст”, казва Иво Димчев.



Акцент в международната програма ще бъде немската продукция с международно и българско участие. „Поредица за бъдещето // танц от 2043 / танц от 2044” е представление в две действия, които се занимават с въпроса как би изглеждал съвременният танц след 30 години и как ли ще се танцува тогава. Българският артист Вили Прагер и хърватката Соня Предраг са изпълнителите, които ще можем да гледаме само на 19 май от 19.30 часа в Университетския театър „Алма Матер”.

На 21 май Лаури Янг, танцов артист от Канада ще представи в компанията на композитора Йоханес Малфати и специален джаз сет барабани едно изследване на времето и начина, по който то ни изменя и формира. Движенчески виртуозно представление, което извиква наяве и нещо архаично.

„Какво е сега” ще има своето единствено представяне на 21 май, четвъртък, в Университетския театър на НБУ, като организаторите осигуряват транспорт до и от театъра.

8-ми Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” се осъществява в партньорство с Гьоте-институт в България. Част е от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г. Реализира се с подкрепата на Министерството на културата, на Австрийското посолство, на Почетното консулство на Еквадор в България, на Derida Dance Center и др.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.