Следва

МИНАЛОТО: Най-срамните бюти тенденции на 90-те

AHAVA пристигна, сила и иновации за божествена кожа

Лечебната сила на Мъртво морe е известна от векове за подобряване и възстановяване на красотата и младостта на кожата...

Hair преди 8 години

Лечебната сила на Мъртво морe е известна от векове за подобряване и възстановяване на красотата и младостта на кожата. От далечни времена се разказват легенди за приказните му свойства и за съкровено пазената му тайна, чрез която дарява красота и здраве на велики личности като Савската царица, Клеопатра, Цар Соломон, Аристотел. В противоречие на името си, Мъртво море е най-богатият естествен спа център на Земята и минерален воден обект със съставки с изключителни и доказани регенериращи свойства за кожата.

На самия бряг на този източник на лечебни сили и красота се намира компанията AHAVA Dead Sea Laboratories, експертът в уникалните подмладяващи свойства на природните ресурси на Мъртво море.

Вдъхновени от тези изключителни природни богатства, през 1988 г. компания AHAVA създава своите лаборатории. Вече над 25 години екипът й разработва висококачествени луксозни козметични продукти от селектирани съставки на основата на минерали от Мъртво море. Уникалните козметични формули за лице и тяло AHAVA, продължават да печелят милиони ценители и почитатели по света, а най-приятното е, че отскоро вече са и в България!

AHAVA са откривателите на патентования комплекс Osmoter™ - най-наситеният на минерали и микроелементи серум в света, притежаващ силата да възстановява хидратацията, виталността и сияйността на кожата. Нанасянето му отключва т.нар. осмотична помпа, която е част от естествения кожен механизъм. Тя действа като своеобразен воден магнит, привличайки овлажняващите елементи от дълбочината към повърхността на кожата, като по този начин се възстановяват естествения й баланс и оптимална хидратация.

Патентованият комплекс Osmoter™ е включен в състава на всички продукти за лице и тяло AHAVA. Те са без парабени, SLS/SLES, петролни и синтетични съставки и ГМО. И са наистина вълшебни!

Силата на елементите

Вода - Водите на Мъртво море са с най-високата концентрация на минерали и микроелементи с научно доказани свойства за възстановяване на здравето на кожата (32%). В допълнение, соленото езеро е дом на Dunaliella Algae – уникално микроводорасло, известно със свойствата си за забавяне на стареенето, богато на бета-каротин и антиоксиданти.

Кал - Уникалната черна минерална кал от Мъртво море, формирана в продължение на хиляди години, съдържа високи стойности на магнезий, калций, калий, стронций, бор и желязо. Днес има множество научни доказателства за чудодейните свойства на калта да възстановява еластичността и хидратацията на кожата и да облекчава симптоми като грапавост, зачервяване и напукване.

Соли – Солите от Мъртво море ободряват, успокояват и хидратират кожата с естествената си наситеност на минерали. Действат в дълбочина за отпускане на уморените мускули, за рестартиране на метаболизма на клетките на кожата, за нейното изглаждане и реструктуриране.

Растения – Екстрактите от растенията, виреещи в специфичните условия на Мъртво море, спомагат за поддържането на естествената хидратация на кожата, подхранват я и успокояват раздразненията.

Озаряващият серум Osmoter™ за лице, един невероятен еликсир, е специално създаден за подхранване на деликатната кожа на лицето и подсилен с тройна концентрация на могъщата сила на комплекса Osmoter™. Той подсилва защитата на кожата от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и външната среда и значително максимизира нивото на влажност.

Околоочният стягащ концентрат Osmoter™ осигурява блаженство за чувствителната зона около очите. Насочен към видимите признаци на умора, той редуцира тъмните кръгове, подпухналостта и сухотата, възвръща отпочиналия вид на кожата и нейното сияние. Съдържа уникален екстракт от персийска копринена кора, който възстановява младостта на зоната около очите.

Коригиращият Osmoter™ за тяло е специално формулиран да възстановява уморения вид на кожата, да коригира неравномерностите в тена чрез комбинация от патентования серум, подхранващи екзотични масла – арганово масло и масло от монои, екстракт от уникално кафяво водорасло и плодови киселини с обновяващо действие.

За повече информация може да посетите страницата на Ахава във facebook

More Hair