Следва

Vero Moda си избра Лили Алън

Колекциите Resort 2016: Christian Dior на Френската Ривиера

Както вече уточнихме, ключов момент в представянето на междусезонните резорт колекции е локацията. Е, от Dior определено избраха перфектното място за представянето на своята резорт колекция за 2016...

All fashion преди 8 години

Както вече уточнихме, ключов момент в представянето на междусезонните резорт колекции е локацията.

Е, от Dior определено избраха перфектното място за представянето на своята резорт колекция за 2016, отнасяйки гостите си към бреговете на Френската Ривиера и имението на 92-годишния Пиер Карден, който е тясно свързан с френската модна къща. Той, разбира се, наблюдаваше шоуто от първия ред, наред с други VIP персони, като Дакота Фанинг, Зоуи Кравиц, Марион Котияр.

Подобно на избора на Никола Геские за дефилето на Louis Vuitton в Палм Спрингс, за шоуто на Dior Раф Симънс се спира на почти космическо архитектурно творение. Le Palais Bulles е екстравагантна къща, направена буквално от балони и без нито един ъгъл, дело на унгарския архитект Анти Ловаг.

Ретро-футуристичната къща се намира на скала между Кан и Монако. Определена от Симънс като „игрива, сладка, почти детинска" страхотно пасва на вечерта, а и на колекцията. „Тя е голяма, но интимна и не се усеща като тежка и властваща", продължава той по повод на имението, което си харесал преди 5 години, когато за пръв път го посетил, „форма на арихитектура, която не може да бъде свързана с никоя друга. Повече човешка, отколкото рационална".

Разбира се, изборът на мястото не е случаен, и той веднага може да бъде асоцииран с новата резорт колекция на Dior, която сякаш е наситена с повече емоции, отколкото интелект.

Типично за Симънс, наследството на Dior е видимо в тази колекция, но има и лекота. Класическият за модната къща пеплум силует, подчертаващ талията, е решен в каре, с клош ръкави и в комбинация с шорти от тафта. Някак старомодната черна вълна изглежда младежка, когато от нея е оформен подкъсен гащеризон.

Женствените цветя са представени абстрактни и лъскави, или като флорални мотиви, подобни на пачуърк върху плисирани поли или мрежести материи. Цялостно съчетаване на различни цветове и текстури, трансформирайки класически дрехи в нещо с по-младежки дух.

По думите на самия Симънс, желанието му е било да създаде колекция, която да съчетава свобода, игривост и индивидуалност. Определено е съумял с истински различните си решения в резорт колекцията на Dior за 2016.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.