Следва

Just like this - Doo Ri

Valentino Haute Couture

Когато Валентино Гаравани каза „край” на модата, това беше голям удар за всички онези, които обичаха и се оприличаваха ...

All fashion преди 15 години

Когато Валентино Гаравани каза „край” на модата, това беше голям удар за всички онези, които обичаха и се оприличаваха със стила на италианеца. Всички се притесниха за това, какво ще стане с марката, емблематична зза италианския дух и стил.

След като Валентино сложи край на дизайнерската си кариера, Alessandra Facchinetti зае мястото на креативен директор на марката. След два кратки сезона, младата дизайнерка беше уволнена след шоу в Париж. След това пагубно събитие италианската марка имаше нужда от равновесие. С днешна дата Valentino има нови кадри.





За колекцията висша мода за сезон пролет/лято Maria Grazia Chiuri и Pier Paolo Piccioli се връщат към началото на висшата мода. Двамата дизайнери залагат на изчистена линия, сложно конструкция, търсене на силует и форма без прекалено напластяване на детайли. Точно в това се крие и тайната на висшата мода.





Двамата дизайнери залагат на изчистените линии. Те представят изцяло ръчно изработени къси и дълги рокли, семпли костюми и елегантни сака с права кройка.





Моделите от ревюто изглеждат леко странно. С тези силно стегнати кокове и този ярко светъл опушен грим, манекенките изглеждат много величествено и същевременно малко странни. Досущ като древни римски скулптури и митични морски нимфи.





В колекцията плисетата за акцент. Двамата дизайнери прибавят плисирани рози на раменете и на полите. В колекцията присъстват и палта от плисиран плат и ролки. Дизайнерите акцентират и с дантела, кристали и пера.

Обувките са с класическа форма, с лек заоблек нос и дебел, облечен в копринен сатен или кожа, ток.

Много италианско, много Valentino.

More from View Sofia

More All fashion