Следва

Нина Добрев, историята на една емигрантка

Марина Абрамович употребена от Джей Зи?

Две години след сътрудничеството си с Джей Зи, сръбската кралица на пърформанса Марина Абрамович разкри, че се чувства употребена от рапъра...

People of art преди 8 години

Две години след сътрудничеството си с Джей Зи, сръбската кралица на пърформанса Марина Абрамович разкри, че се чувства употребена от рапъра.

В музикалното видео „Picasso Baby: Performance Art Film", Джей Зи рапира песента си в продължение на шест часа пред звезди и фенове в нюйоркската галерия Pace. Видеото е вдъхновено от артистичната провокация на Абрамович „The Artist is Present", където тя стои неподвижна и безмълвна в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк в продължение на 736 часа. Срещу нея сядат хора и я гледат в очите по цяла минута, а тя не нарушава собствените си правила, докато не сяда Улай, но това е друга, истински интересна любовна история.

Сделката при колаборацията на Абрамович и Джей Зи е била рапърът да заимства работата на Абрамович, но в замяна да подпомогне финансово нейния институт. Според сръбкинята, обаче, това не се е случило: „Беше еднопосочна транзакция, никога няма да го направя отново. Бях наивна... нямах идея, че това ще се случи. Толкова е жестоко, че е невероятно."

Ето го и видеото на рапъра от 2013:

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра