Следва

Pretty in the City: Надежда

Черни точки? Не, благодаря! Най-изпитаните методи за премахването им

Какво представляват черните точки? Те малки, тъмни петна, които в действителност са блокирани пори, пълни с отломки от кожата, кератин и себум и маслено вещество...

Hair преди 8 години

Какво представляват черните точки? Те са малки, тъмни петна, които в действителност са блокирани пори, пълни с мъртва кожа, кератин и себум, и маслено вещество.

Добрата новина е, че са тъмни не заради мръсотията, а в резултат на окисляване. Това се случва, когато запушените пори са изложени на въздух. Но дори и така, към тях трябва да се отнасяме много внимателно и да третираме правилно, защото в противен случай са предпоставка за появата на акне.

Факт е, че фактори като хормоналните промени в организма, прекомерната употреба на козметични продукти, неправилната грижа за кожата, стресът и генетиката допринасят за появата на този проблем, но с правилната козметика и методи, можем успешно да се справим с този проблем, дори и в домашни условия. 

Въпрос: Как да премахнем черните точки в домашни условия? 

С някои прости съставки, които се намират във всеки дом, успешно можем да се преборим с този проблем и да имаме мечтаната чиста и гладка кожа. Пет продукта, пет начина, които доказано имат ефект.

Сода
Освен за ефективно лечение на черните точки, содата помага и за премахване на акне, като почиства кожата от мръсотията.
Рецепта: смесваме две супени лъжици сода за хляб с минерална вода, за да се получи паста. Нанасяме сместа върху засегнатата област на кожата с леки масажни движения. Оставяме да изсъхне за няколко минути и изплакваме с топла вода. Повтаряме процедурата веднъж или два пъти седмично.



Канела

Канелата също може да бъде много ефективно използвана за премахването на досадните черни точки.
Рецепта: смесваме една чаена лъжица канела на прах с лимонов сок с щипка куркума на прах ( по желание). Получената смес нанасяме на лицето и оставяме да действа 10-15 минути, след което изплакваме с вода.

Рецепта: смесваме една чаена лъжица канела на прах с мед, образувайки гъста паста. Нанасяме върху засегнатата област преди лягане и оставяме да действа за една нощ. На сутринта измиваме, а за по-добри резултати може повтаряме процедурата в продължение на 10 дни. 

Лимонов сок
Органичните вещества, които се намират в лимоновия сок са добри за всички типове кожа.
Рецепта: смесваме лимонов сок със сол, кисело мляко и мед. Използваме като ексфолиант като внимателно почистваме зоната с черни точки.

Мед
Медът идеално хидратира и стяга порите на кожата.
Рецепта: нанасяме малко чист пчелен мед върху лицето и носа и го оставете така за около 10 минути. След това изплакваме с хладка вода.

Зелен чай
Зеленият чай също може да се използва за премахването на черните точки.
Рецепта: смесваме една лъжичка сухи листа от зелен чай с малко вода и правим паста. Нанасяме я върху лицето и оставяме да действа 2-3 минути. Листата ще помогнат за отпушване на порите. 

Друг метод, който може да опитаме е с помощта на лепенки за отпушване на порите. Поставяме ги върху областта с черните точки и оставяме за няколко минути, след което премахваме и почистваме добре с козметичен тампон. Накрая използваме почистващ тоник и кожата засиява. Също така поне веднъж седмично е хубаво да правим парни бани на лицето, което спомага за отпушване на порите, които стават по-лесни за дълбоко почистване.

More Hair