Следва

Street Style вдъхновения... Елегантни и очарователни, кюлоти!

Екоколаборацията на Фарел Уилямс с Timberland

Зелено вдъхновение е обвило Фарел Уилямс, довеждайки го не до нов хит в този момент, а до нова дизайнерска колаборация, едно от доста многото напоследък...

All fashion преди 8 години

Зелено вдъхновение е обвило Фарел Уилямс, довеждайки го не до нов хит в този момент, а до нова дизайнерска колаборация, едно от доста многото напоследък.

Точно както и Карл Лагерфелд, певецът работи и като дизайнер за няколко марки. Съвсем наскоро писахме за колекцията му за adidas, а днес разбираме и за продължението на сътрудничеството с Timberland.

С марката, специализирана в производството на едва ли не най-прочутите боти на света, прекрасни за всички сезони, музикантът сътрудничи вече за четвърти път. Но само тази колекция е екологично ориентирана: Уилямс решава да съедини забавния дизайн с пълна екобезопасност. Затова е чепиците са изработени от новия материал Bionic Yarn, който, на свои ред, се произвежда от преработена пластмаса. Колко пластмасови чашки, бутилки и прочие амбалаж отиват за чифт от новите, не смеем да се обзаложим, но ако сметнем, че пластмасата сама по себе си не се разлага на практика, това начинание, със сигурност, е повече от добро.

На издържливостта на ботите използваните екоматериали не би трябвало да повлияят, смята Уилямс.

Зеленият дизайн е освен в идеята, и върху самите обувки. И двата чифта се украсяват от крупен принт, основата за която музикантът търси в архивите на National Geographic — фотографии на пчелни пити и зелена трева. Допълват ги емблеми с жълти пчелички. В "медените" боти на Coachella вече бе забелязана Бионсе, а зелените демонстрира пред публика Риана. По щандовете на магазините колекцията ще се появи този петък, т.е. утре.

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 6 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.