Следва

За него: Prada Luna Rossa Sport! Стремеж към победа

Седма от осем! Пролетните прически от подиума - стъпка по стъпка

Ниска опашка с небрежно обръщанет косачното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви..

Hair преди 8 години

Мечтаем за коса на точното място. С обем, който обича страните ни, с цвят, който харесва тена ни, с форма, която прави нещата красиви.

Искаме я при това лесна, с 5 движения, и с гарантирано добър изход от опита. И модерна, много модерна.

Заданието звучи комплицирано, обаче не е. Особено ако имаш добър пътеводител под мишница. В случая за такъв ни служат дефилетата и най-модерните прически на Пролет 2015, от една страна, и топ-фризьорите на София, от друга, до които се допитахме как точно да направим косите, които ни харесват, лесно, сръчно, бодро и добре. При това - дословно!

Ще ви представим 8 емблематични пролетни фризури, в които трудно устояваш да не се влюбиш. Всичките - от ревютата на най-добрите. И всичките - готови да се борят за титлата най-добра. Разбира се, това ще го определите самите вие, чрез гласуване, съвсем в края на май, когато ще изявите вашия единствен победител, пръв сред равни. Ще има и прекрасна награда за един от гласувалите, но дотогава просто следете нашата поредица за чиста доза вдъхновение.

Дотук представихме шест визии:

Пролетно украсена с диадема
Модерен прочит на плитката
Бляскава разделена на път коса
Красиви вълни
Ниска опашка с небрежно обръщане
Висока стегната опашка

Продължаваме нататък и се обръщаме към визията от ревюто на Carolina Herrera, където косата е висока вдигната и изкусно оформена в полу кок. Оставяме се в ръцете на талантливия коафьор Петър, който ни показва как почти без усилие да постигнем ефектната визия у дома:

1. Изправяме косата със сешоар и кръгла четка, като не забравяме термозащитния продукт.

2. Връзваме косата на висока стегната опашка, която ще бъде и основата на избраната ни визия. Как да я постигнем стъпка по стъпка тук>>


3. Тупираме опашката като започваме с най-горния пласт.



4. Приглаждаме стърчащите коси, но внимаваме да не загубим постигнатия обем.



5. Хващаме косата и я прехвърляме във формата на кръг. За да я закрепим, използваме фибички, които поставяме в основата на опашката.



6. Усукваме останалата вече къса част от опашката през вътрешната част на основата и закрепяме добре с фибички и/или фуркети.



7. Леко издърпваме тънък кичур коса от най-долната част на опашката. Фиксираме с малко количество вакса и сме готови.



Всички читатели ще имат възможността да гласуват за най-впечатляващата и любима прическа от осемте, които ще представим. Един от гласувалите ще бъде изтеглен от щастливата редакторска ръка и съвсем честно ще се сдобие с ваучер на стойност 100 лв. за салона, чиято прическа спечели пролетната ни тенденциозна надпревара! Следете седмичните ни предложения!

Фотография: Марияна Петрова за ViewSofia
Модел: Вероника@Ivet Fashion

Благодарим за любезното съдействие и чудесен нагледен урок на Петър!

Фризьорски салон BS, улица Лайот Кошут 32, телефон 0886 24 71 60

More Hair