Следва

Хубава и здрава

Колекциите Resort 2016: Burberry Prorsum

Кристофър Бейли определено изоставя бохемската многослойност на предните си колекции в миналото, и с...

All fashion преди 8 години

Кристофър Бейли определено изоставя бохемската многослойност на предните си колекции в миналото, и с тази си междусезонна колекция за късното лято на 2016-а се връща към силно опростения силует, характерен за бранда.

Перфорирани рокли и тренчове, много и щедра дантела, обрани, но силно ефектни цветове и цветови комбинации - Бейли почива тук върху лаврите на традицията, освежени с нови изразни средства, сред които най-разнообразни подходи към детайла - бродерии, перфорирана дантела, макраме.

През последните няколко сезона се говореше много за удивително високите продажби на персонализираните пончо и шалове на Burberry с монтирани инициали, и независимо, че продажбите на тези хитове продължават, в новата колекция няма ни най-малък акцент върху тях.

Най-ярките дрехи за resort 2016 (и очевидни потенциални бестселъри) са тесните рокли и шлиферите. Издържани в един тон на висша елегантност, те отгръщат нова страница за Бейли и Бърбъри - от бохемската небрежност отиваме в елегантността ала Горен Ийст-сайд. Срещу което нямаме възражения. Новият полъх е винаги печеливш, когато говорим за мода.

More All fashion