Следва

Вкараха Мишо Шамара в газова камера

Kottarashky & The Rain Dogs са българската група EXIT

Kottarashky & The Rain Dogs е българската група, избрана да участва на Exit Festival! Петнайстият рожден ден на фестивала ще се състои от 9 до 12 юли...

Music преди 8 години

Kottarashky & The Rain Dogs е българската група, избрана да участва на Exit Festival! Петнайстият рожден ден на фестивала ще се състои от 9 до 12 юли, в Петроварадинска крепост, Нови Сад, Сърбия, а родната банда по традиция ще свири на втората по големина сцена за музика на живо - EXIT Fusion Stage.

Поредната покана към групата от голям европейски музикален форум е естествено продължение и на миналогодишното им участие в EXIT Adventure Bulgaria – българския подгряващ фест за EXIT. Това е причината и тази година подгряващото EXIT-парти у нас да включва концерт на Kottarashky & The Rain Dogs, който ще се състои на 5 юни от 21.30 в столичния клуб Mixtape 5 (вход – 10лв).

На него сайкъделик етно-рок бандата ще изсвирят четири от песните, които ще влязат в новия им трети албум, а някои от тях ще звучат за първи път пред публика. Групата ще се представи и с различна и изненадваща визия, защото на партито ще заснеме новия си видеоклип. Гост вокал в него ще бъде Нуфри (Panican Whyasker/Bastardolomey).

След дебюта директно на престижното 3то място в World Music Charts Europe на втория албум на Kottarashky & The Rain Dogs – Demoni – групата продължи посоката на любопитните музикални комбинации между етно, рок и сайкъделик. След няколко успешни европейски турнета, през последната година бандата започна да експериментира и с колаборации с различни гост музиканти, сред които саксофониста Димитър Льолев, вокалистите Димитър Василев - Нуфри, Туи Мамаки, Нино Гомес и други. В резултат на тези търсения звученето им претърпява лека промяна и етно елементът все по-често отстъпва място на други стилове като джаз, фънк, рок и т.н. От началото на годината Kottarashky влезе в тясно сътрудничество с основателя на германския лейбъл Asphalt Tango Хенри Ернст, с когото в момента работят и по нов имидж. Важно за истинските фенове, обаче, е уточнението, че въпреки новите развития, уникалният звук на групата остава все така вълшебен и танцувален.

Kottarashky & The Rain Dogs усилено работят по третия си албум, който се очаква до края на годината. Своя фестивален живот през този месец от VIS Vienna Independent Shorts започна и новият филм Sonàmbulo с музика от Kottarashky на българския аниматор и режисьор, базиран в Канада Теодор Ушев, който стои и зад многократно награждавания клип на групата към песента им Demoni.

Kottarashky & The Rain Dogs се присъединяват към изключителния лайн-ъп, който EXIT Adventure ще предложи на феновете по повод петнайстия си рожден ден, включващ участия на Faithless, Hardwell, Manu Chau La Ventura, Martin Garrix, Motorhead, The Prodigy, Clean Bandit, Eagles of Death Metal, John Newman, Milky Chance, Rudimental DJ Set, Tom Odell, Dubioza Kolektiv, Fear Factory, Goldie, Gramatik, Napalm Death, Roni Size Reprezent Live, Roisin Murphy, Emeli Sande, Capital Cities и още много други.

More Music