Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Men’s exhibit: 10 френски марки, които си струва да знаеш

Вече поговорихме за британските и италианските мъжки брандове, които не са толкова известни, а истински заслужават внимание...

All fashion преди 8 години

Вече поговорихме за британските и италианските мъжки брандове, които не са толкова известни, а истински заслужават внимание. Завършваме обзора на мъжките модни марки, родени в ключови европейски модни пунктове с, разбира се, Франция.

Страната е уважавана за своя подход към дизайна, който продължава да поставя качеството пред количеството. Френският стил винаги очарова със своите блясък, финес и изисканост.

Модната сцена там е най-вече асоциирана с луксозни модни къщи и стоки, но през последните няколко години възход имат брандове и бутици, фокусирани върху по-младите. Благодарение на тях вдъхновяващата, но широко недостижима френска мода придобива по-съвременен и достъпен облик.

Следват 10 не толкова познати френски марки, които символизират тези промени.

A.P.C. (Atelier de Production et de Création)

Създаден през 1987, парижкият бранд бързо дава своя отпечатък върху индустрията благодарение на съвременния си подход и опростеният, градски стил. Минималистичните дизайни на А.P.C вече са спечелили световно одобрение и брандът е предпочитан избор за изчистени, качествени ежедневни мъжки облекла.

Brooklyn We Go Hard

Вземайки името си от едноименния трак на Джей Зи, този парижки бранд отразява възхода на хип-хопа и уличната култура сред френската младеж. Двама приятели стартират Brooklyn We Go Hard скромно през 2010, но бизнесът бързо процъфтява и брандът става изключително търсен, включително за колаборации с големи играчи като Puma.

The Kooples

Създаден през 2008, The Kooples се издига благодарение на интересни рекламни кампании, в които двойки от истинския живот са облечени в дрехи на бранда.

Но, ако оставим маркетинговите подходи настрана, марката е харесвана заради страстта си към винтидж стила заедно с модерна опростеност. Резултатът от тази комбинация са изчистени, вдъхновени от рокендрола дизайни за съвременния мъж.

Sandro

Лейбълът стартира като изцяло дамски през 1984. През 2008, синът на основателите Дидлие и Евелин Шетрит създава Sandro Homme. Самият той е творчески директор, а дизайните бързо жънат успех със своите красиви кройки и висококачествени материи.

Ami

Преди да основе Ami, Александър Матиуси се е “упражнявал”, работейки за модни гиганти като Dior, Givenchy и Marc Jacobs. Неминуемо пренася неоспоримите си талант и усет за детайла в собствената си линия за градска, луксозна, но сравнително достъпна мода. Характерни за него са небрежни модели за младия градски мъж.

Maison Kitsuné

Преди да се превърне в моден бранд, Maison Kitsuné стартира като звукозаписна компания преди повече от десетилетие. Сега бързо набира скорост в модния свят със забавни и фънки модели с щедра доза парижки “cool” шик. Френският лейбъл продължава да печели успех на модната сцена с магазини в Париж, Ню Йорк и Токио, благодарение на успешното съчетаване на традиционни методи на продукция със съвременен подход.

Façonnable

Идващ директно от Френската Ривиера, Façonnable стартира като шивашко ателие само за VIP персони, обличайки звездите за червения килим на Фестивала в Кан. Днес, брандът се фокусира върху конфекция, създавайки небрежни вариации на френски класики, заедно с изкусните шивашки услуги, с които първоначално е познат.

Hartford

Парижки бранд, създаден през 1979, който се обръща към САЩ за вдъхновение. Резултатът - микс между европейска елегантност и американски традиции в спортната мода. Брандът предлага “алтернативни класики", перфектни за активните господа, които все пак искат да изглеждат стилно.

Vilebrequin

Бански костюми, с които мъжът не може да остане незабелязан на басейна, плажа или в бара. Дизайните са вдъхновени от сърфистите от 70-те, а днес жънат много сериозен успех с разнообразието си от ярки, свежи и оригинални принтове.

Оfficine Generale

Прясно основан през 2012, Officine Generale създава силни мъжки визии, съчетавайки красиви кройки с класически дизайни на офис облекло. Доминиращите тонове са приглушени, а стилът на бранда е всичко друго, но не и крещящ.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.