Следва

Роди се звезда - Пенелопе Круз

Източен полъх. Тай Масаж

В края на изтощителната седмица ти препоръчвам не да проспиш уикенда или да обиколиш всички нощни заведения, а да експериментираш с...

Body преди 17 години

В края на изтощителната седмица ти препоръчвам не да проспиш уикенда или да обиколиш всички нощни заведения, а да експериментираш с нещо по-различно, нестандартно и същевременно ефективно - Тай масаж.

Тай масажът е познат повече като традиционен тайландски масаж. Казват, че се различава от западния тип масаж не само като техника и начин на изпълнение, но и с това, че работи повече с енергиите, отколкото директно с тялото. Той е базиран на работа върху 72 000 енергийни канала в човешкото тяло, като основният фокус при него е върху главните 10, наричани SEN SIB. В тази връзка само ще вметна, че източната философия е безкомпромисна и не прави разделение между духа и тялото. Следователно, ако отдаваш грижа, внимание и обич на тялото, то това задължително рефлектира и върху вътрешното ти състояние.



И все пак, ако предпочетеш древната традиция пред модерния начин за релаксация – фитнеса, със сигурност можеш да разчиташ на 3000- та дългогодишна традиция на Тай масажа, чиито корени се крият в стари индуистки и будистки практики.



Тъй като тази екзотична практика не е толкова популярна в България, масажистът може да те изненада с това, че не използва само ръцете си, но и прилага натиск с палци, длани, лакти, колене, ходила. Натискът, който оказва Тай масажът, може да бъде от много нежен до по-силен без да се допуска усещането за болка. Масажът трае час или два, съобразен с нуждите ти и свободното ти време. Освен това, ако си по-свенлив и не обичаш да се събличаш пред непознати, тайландският масаж може да се прилага и с дрехи.
 


За лишените от гъдел, горещо препоръчваме поредната нестандартна практика - масаж на ходилата. В този нетрадиционен ритуал ходилата се подгряват и се обработват различните зони със стиг или с пръсти, като предварително се загряват ръцете, врата и раменете. За него ще ти е необходимо да отделиш един час от времето си и да се насладиш.
Ако все още се колебаеш, то знай, че Тай масажът освен, че се различава от всичко пробвано и видяно досега, за него твърдят още, че ефектът от цялата процедура е доста траен и мощен. Препоръчва се за възстановяване от бременност, цялостна релаксация, като допълнение към медитацията, както и за нарастване на виталността и енергията в човешкото тяло.

Мястото: тенис клуб Малееви, масажист: Калин Ненков

More from View Sofia

More Body