Следва

Четиво в четвъртък: "Лакомството" от Мюриел Барбери

Рут Колева ще подгрява Лорин Хил

Две соул диви ще застанат на 15-ти юли на откритата сцена пред Арена Армеец София...

Music преди 8 години

Две соул диви ще застанат на 15-ти юли на откритата сцена пред Арена Армеец София: подгряващ изпълнител за кралицата МИС ЛОРИН ХИЛ ще е РУТ КОЛЕВА.

За първи път, специално за събитието, ще бъде построена open air сцена. Концертът се организира от Phatbride Productions.

Носителка на „Жена на годината 2010“ на сп. „Grazia“ и БГ Радио Награди 2012 и 2014, Рут ще привнесе още соул от сърцето и душата, като достоен аперетив за неповторимата 2-кратна носителка на Грами, Лорин Хил.

Не че Рут има нужда от допълнително представяне, след като името й вече спокойно може да бъде символ на новата българска музикална генерация. Израснала с музиката на Марвин Гей, Ела Фицджералд и Нат Кинг Коул, и обиколила света от Индия и Тайланд до САЩ, Рут Колева целенасочено върви към музикална кариера по-различна от българския поп. След една година в Hollywood Pop Academy в Лос Анджелис, изпълнителката започва да експерементира с хип хоп, соул, фънк и джаз. Участва в конкурси в чужбина и България – включително Music Idol. Обира лаврите на Jazz Ain’t Jazz в Япония, задминавайки дори Coco от Quadron. По-рано тази година, Рут изнася концерт съвместно със Софийска Филхармония – 1300 места, разпродадени за седмици. Вторият й албум, „RUTH“, e записан и миксиран в Амстердам от Винсънт Хелберс (Seravince, Flowriders), с участието на барабаниста на соул сензацията Хосе Джеймс и Flying Lotus, Ричърд Спейвън. Музиката на Рут получава подкрепа в лицето на продуцента хитмейкър, Марк Ронсън, (Ейми Уайнхаус, Лили Алън) и водещия радио DJ на BBC 6Music, Хю Морган, с чиято помощ синглите й набират армия от фенове и извън България.

Новият й албум, “RHYTHM SLAVE”, е записван в Лос Анджелис, с продуцента на Kan Wakan, Crooked Waters и музикален супервайзър пианиста Брандън Колман, работил дълги години с Алиша Кийс.

More Music