Следва

Мила Йовович направи дъщеря си християнка

Кино вечер, посветена на Ясин Бей, пo-познат като Mos Def

Phatbride Productions, организаторите на единствения концерт на иконата Mos Def (сега познат като Ясин Бей), готвят още един подарък за почитателите на култовия музикант, актьор и поет.

Events преди 8 години

Phatbride Productions, организаторите на единствения концерт на иконата Mos Def (сега познат като Ясин Бей), готвят още един подарък за почитателите на култовия музикант, актьор и поет.

На 5-ти юни, една седмица преди концерта, ключово хип-хоп място – парко пространството пред щаб квартирата на Phatbride – ще се превърне в кино арена. С посвещение на Ясин Бей – Актьора, вечерта ще предложи 2 прожекции от филмографията му: „16 blocks” с Брус Уилис и концертния филм „Dave Chappelle’s Block Party”.

Ясин Бей има впечатляваща кариера като актьор, започваща още от 14-годишната му възраст. В края на 80-те години на миналия век, Ясин се изявява – тогава под рожденото си име, Данте Теръл Смит – в редица американски ТВ поредици, като „Here and Now“, „The Cosby Mysteries“, „Brooklyn South“, „Spin City“ и „NYPD Blue“. Станал разпознаваемо лице от екрана, тези телевизионни участия му носят и първа роля в киното – във филма “Bamboozled” на култовия режисьор Спайк Лий (“Малкълм Х”, 1992 г., „25-тият час“, 2002 г., „Oldboy”, 2013 г. и др.).
През 2004 г. Ясин участва в продукцията на HBO, “Something the Lord Made“, с Алън Рикман, и е номиниран за Еми, в категорията „Най-добър актьор в мини-поредица или филм“. Към 2005 г., Ясин е търсено лице в пълнометражни кинопродукции: "Monster's Ball" (2001 г.), "Italian Job" (2003г.), “16 Blocks” (2006 г.). През 2008 г., Мос Деф влиза в обувките на рок-енд-рол легендата Чък Бери – за филма “Cadillac Records”. В „Пътеводител на галактическия стопаджия“ („The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, 2005 г.) израсналият в Бруклин Бей приема британски акцент и демонстрира на публиката и комедиен талант. Гледали сте го и в "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" с Уил Фарел и "Be Kind Rewind" на Мишел Гондри. Ясин има и запомнящо се представяне в хитовия сериал "Dexter". През септември 2014 г. излезе кинолентата "Life of Crime", с Ясин и Дженифър Анистън в главни роли.

Киното обаче не е всичко – Ясин Бей е дебютирал и на Бродуей, с постановката „Topdog/Underdog“ (2002 г.). Използвайки таланта си на поет и писател, Ясин e бил и главен сценарист на комедийната MTV поредица „Lyricist Lounge”. Зрителите на HBO пък са има удоволствието да го гледат като водещ (и главен ко-продуцент) на „Def Poetry“.

Ясин Бей fka Mos Def идва в София на 13-ти юни. Билети за концерта са все още налични в предварителна продажба, на цена 30 лв., от ticketlogic.bg

Подгряващ изпълнител ще е холандският феномен МС Blabbermouf - и тук идва вторият подарък от организаторите: МС батъл, с 1-ва награда 10-минутно участие на сцената, в деня на концерта! Phat Bride Battle Night ще се проведе на 29-ти май, във FABRICA 126, с цел да бъде открито най-достойното МС, което да се качи на сцената с BLABBERMOUF, за да подгреят двамата заедно MOS DEF. Повече подробности, на официалната Фейсбук страница на събитието.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?