Как да запазим зъбите на детето здрави - няколко основни съвета ни дава д-р Иванова от стоматологична клиника "Панов Дентал"

Тази седмица сме на най-сладката и мила тема - децата. Говорим ви за детската мода, за здравето на малчуганите и за онези малки и големи неща, които ги карат да греят от щастие...

Тази седмица сме на най-сладката и мила тема - децата. Говорим ви за детската мода, за здравето на малчуганите и за онези малки и големи неща, които ги карат да греят от щастие. Една много важна тема е и здравето на зъбите на хлапетата, за която всички родители са имали, имат и ще имат терзания и въпросителни. Темата е много широка, затова в няколко материала се опитваме да изведем най-важните и интересни неща около грижата за детските зъбки.
Днес ви представяме мнението на специалиста, стоматологът д-р Петя Иванова от водещата софийска стоматологична клиника “Панов Дентал”, която ни дава няколко основни професионални съвета за най-важните навици, които трябва да създадем на детето, за да се радва то на здрава и бяла усмивка, вместо да му се налага да чува онзи звук в зъболекарския кабинет, при който всеки човек по стара традиция изтръпва до мозъка на костите си.

Д-р Иванова съветва:

Най-важният фактор за мен е отношението и личния пример на родителите към зъбите и устната хигиена. Последните млечни зъби се ползват до 11-12-годишна възраст. Тяхното запазване е от значение за растежа на челюстите и подреждането на постоянните зъби.

Хигиена

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.