Следва

Стил урок на седмицата: Три начина да носим ризата от три гранд фешън дами

Men's Еxhibit: Ключовите блейзери на сезона - как да ги носим

Едно от най-силните мъжки модни оръжия е блейзерът...

All fashion преди 8 години

Едно от най-силните мъжки модни оръжия е блейзерът. Той е от онези дрехи, които просто се намятат отгоре и моментално променят цялостната визия. Непреходен, широко-приложим и мъжествен, блейзерът може да добави доза елегантност на всичко – обикновен Т-шърт и джински, шорти и тениска с яка, памучен чино панталон и риза.

Той е идеалната връхна дреха за пролетта и лятото, която гарантира моментален актуален, елегантен и страшно стилен завършек. Ето ги и ключовите разнообразни, свежи и много актуални модели за този сезон:

На райе

Този сезон раираният блейзер определено е задължителен елемент в гардероба на модерния мъж. След появата му в актуалните колекции на модни къщи като Gucci и Dior, бързо се пренесе и в масовите магазини във всякаквите му разновидности. Райето може да варира силно по отношение на размер и интензивност, а цветът е класическата морска комбинация от бяло и синьо, която на практика е актуална всяко лято, така че една такава дреха със сигурност няма да остане забравена в гардероба след края на този сезон.


Неутрален и неструктуриран

Блейзерът без строг силует и в неутрални, подходящи за сезона тонове, е идеалното допълнение към гардероба на мъжете с по-небрежен стил. Тази връхна дреха е създадена за топло време и обичайно е конструирана от дишащи, леки материи като памук, жарсе и лен. Най-добре да бъде в светлата гама – бяло, бежово, кремаво, бледо сиво. Тези нюанси отразяват, вместо да абсорбират светлината и лесно се комбинират с всеки друг цвят, който е вече наличен в гардероба.



 


В зелено

На пръв поглед тясно-приложим и претенциозен, зеленият цвят е погрешно подценяван. Той всъщност се комбинира страхотно с бели, сиви и сини тонове. Още повече, синьо-зелената комбинация е много актуална за сезона, както виждаме от колекциите на Hacket, Gieves и Burberry Prorsum. Така че зеленият блейзер ще е перфектен към сините джинси или панталони. Заленият цвят може да варира – от ментов до маслинен, но е добре извън него да няма много или ярки цветове.


Пастелен

През последните години пастелните тонове най-после се отърсиха от славата си на дамски цветове и вече заемат ключова позиция в мъжката мода. Блейзерът в ненатрапчив, пастелен нюанс е много подходящ за мъжете, които искат да въведат цвят в гардероба си, но не са готови за нещо по-ярко. Пастелните тонове могат да варират, но някои са по-лесни за приложение от други. Бледо жълтите и розови тонове са за по-уверените в стила си мъже, докато небесно синьото, например, може да бъде носено наистина от всеки. Блейзерът в пастел се комбинира супер с шик, небрежно-елегантен панталон. Може да бъде от лен или памучни със слим силует, а цветовете е добре да бъдат в свежи неутрални тонове като бяло, кремаво или бледо сиво. Резултатът – елегантна визия, вдъхновена от Ривиерата, подходяща за всеки повод.


 

Двуреден

Двуредното сако, от дреха асоциирана с демонстрация на власт, се превърна в модерна и стилна опция за мъжете, които искат да изглеждат спретнато ежедневно. Силуетът е истински мъжествен, с широки рамене и стеснена талия. Но с не толкова структуриран дизайн, меки рамене и в тонове, които не са асоциирани с традиционното бизнес облекло, двуредният блейзер може да изглежда съвсем небрежно. Особено в комбинация с тениска, чино панталон или дънки.

С принт

За финал – предложение за най-модерните и напредничави мъже. Принтовете продължават да владеят модната индустрия и стигнаха и до мъжките блейезери. Да, може би са твърде смел вариант за повечето мъже, но всъщност има и шарки, които са по-практични и лесни за носене. Например съвсем дискретни точици, жакард в лек тон или приглушени геометрични форми, които са едва забележими и са интересен знак за личен стил и характер. Разбира се, придружаващите елементи в облеклото са неутрални. И най-важното допълнение – увереност. Блейзерът с принт трябва да бъде носен с абсолютна категоричност или да не бъде носен изобщо.



 

More All fashion