Следва

Кои са късметлиите, които печелят по един от 20-те комплекта "Минерали в пролетно сияние" от AHAVA Dead Sea

Миенето на детските зъбки може да бъде забавно. Ето как!

Грижите около най-малките членове на семейството...

Health преди 8 години

Грижите около най-малките членове на семейството изграждат основна част от ежедневието и носят много емоции на всеки родител. Често обаче ни се иска да намерим по-лесен начин да научим децата си на важните ежедневни дейности без да се налага да ги уговаряме и подкупваме да направят нещо, като да си измият зъбките например, около час всеки ден. Трябва да има начин да им създадем основните навици, така че не просто да не им напомняме за тях, а те да са тези, които казват “Мамо, време е да си измием зъбките”. Специалистите от Aquafresh имат няколко идеи как може да се случи това. Те ни предлагат да превърнем тези задължения в онова, което децата обичат най-много - а именно в игри, и така да направим дори миенето на зъбките очаквано събитие всеки ден.

Ето няколко от предложенията на Aquafresh, които звучат повече от симпатично:

Предложете на детето да си представи, че е хипопотам или лъв. Може да му дадете за пример любимия му анимационен герой и неговата хубава усмивка, пълна с бели зъби. Това ще го стимулира да измие хубаво зъбите си и да покаже, че са също толкова бели и здрави, колкото на любимото животно!

Моментът на падане на зъбче и периодът, в който расте постоянното зъбче на негово място, някои деца приемат по-трудно от други. Затова е важно на първо място да се постараете да реагирате много положително на тази новина, като че това е много важна стъпка от порастването на детето (което си е истина). Освен това за допълнителна помощ можете да повикате Феята на зъбките с нейната забавна магия. За целта можете да изработите заедно с детето кошничка, в която да поставите падналото зъбче, за да може феята да го замени през нощта с някаква изненада за малчугана.

Превърнете миенето на зъбки в ежедневна семейна забава с безплатното приложение на Aquafresh Време за зъбки. Така в продължение на 2 минути на фона на закачлива песничка детето, мама, а може и тати, си мият зъбите заедно, докато танцуват.

Направете си график за миене на зъбките. Не само за детето, а и за вас. Закачете ги един до друг някъде на удобно място, така че детето да може лесно да ги вижда и да ги сравнява. За да е по-забавно, вместо да слагате отметка във всяко квадратче след измиването на зъбките, можете да ги запълвате с различни цветове, така че графикът да бъде шарен и да се вижда ясно колко редовно всеки член на семейството си мие зъбките. Както знаете децата възприемат (и копират) много по-лесно поведението на родителите си, отколкото думите им.

Играйте на зъболекар. Нека детето да влезе в ролята на зъболекар, а вие - в тази на пациент. Позволете му да ви прегледа, след което да ви измие зъбите. След това сменете ролите си. И не му се карайте, ако не успява да измие зъбите ви перфектно, то все още се учи и целта на играта е именно по забавен начин да му покажете как се прави най-добре, когато сте си сменили ролите и вие сте зъболекаря.

Това са само няколко от супер полезните съвети на Aquafresh за начините да направите миенето на зъбките забавно и очаквано събитие за детето всеки ден. Те ще ви помогнат да възпитате детенцето си на този важен за здравето му навик доста по-лесно и ще можете да бъдете спокойни, че то ще си измие зъбките, дори и да се случи вие да забравите.

За още забавни и стимулиращи игри посетете сайта на Aquafresh.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.