Следва

Кой как избра да се рекламира: Шер за есенно-зимната колекция на Marc Jacobs

Стил урок на седмицата: Три начина да носим ризата от три гранд фешън дами

Три шик начина да носим ризата, които едва ли са нещо ново за някого, но някак не ни идват наум в движение...

Street Style преди 8 години

Има едни момент, когато стоим пред огледалото с готината ни небрежно свободна риза. Тя е класически бяла или в задължителния за този сезон деним и сме я сложили като лесен и сигурен избор и с мисъл, че бързо ще приключим със сутрешния тоалет.

Но тогава започва голямото чудене – вътре ли да бъде или навън. Често едното ни се струва някак неудобно, другото - твърде разпуснато. Накрая избираме между двете, но компромисно.

Ето за тези моменти сега ясно определяме три шик начина да носим ризата, които едва ли са нещо ново за някого, но някак не ни идват наум в движение.

Първият начин ни е добре познат от детството, когато съвсем несъзнателно редовно завързваме блузките на корема си. Е, днес това небрежно деведесетарско връзване е супер актуално и може да изглежда много шик. Закопчаваме само средните копчета на ризата, а долната част връзваме на панделка. Не просто на възел, а на панделка! Дали ще бъде над колана или по-високо, за да покажем коремче, решаваме според настроението и случая. Избираме Оливия Палермо за нагледен пример за този начин на носене на ризата, защото е негов верен привърженик и защото е вече широко утвърдена икона на стила.




Вторият начин е полуприбраната риза ала Емануел Алт. Водачката на френския Vogue, а най-често и целият й редакторски антураж, се носят със скини джинси и риза, прибрана отпред при колана, но свободна отзад. Резултатът – небрежен, страшно френски шик!


Има и трети начин за „полубрибиране“, който пък е любим на друга модна редакторка на Vogue, този път британския. Сара Харис редовно подпъхва само половината риза, но този път, вместо предната или задната, това е лявата или дясната половина. Отново супер шик резултат!



И така, вече са ни добре познати три готини, стилни, различни начина да обличаме любимите ни ризи този сезон – вечната бяла и тази от деним. 

More Street Style