Следва

Pretty in the City: Лора

Не знаехме за тези маски за коса. Но сега вече знаем и ги правим!

У дома можем да си приготвим различни маски и балсами за коса, без това да ни отнеме много време, усилия и пари. Използвайки домашни рецепти, резултатът - великолепна коса, ни е гарантиран...

Hair преди 8 години

Тези не са от най-разпространените маски за коса, но пък са твърде добри. Запитани от читатели какво бихме препоръчали за красива коса у дома, изровихме тези стари, но златни рецепти, опитахме ги и категорично твърдим, че си струва усилието да се пробват. Резултатът - великолепна коса у дома, ни е гарантиран.

Отвара за коса от корени на репей при пърхот, сърбеж и мазна себорея

20 грама смлени сухи корени от репей се заливат с чаша вряла вода, оставят се 10-15 минути на слаб огън, след което киснат 5 минути. Втриват се в корените на косата или косата се изплаква с отварата 2-3 пъти седмично.

Лимонена свежест

Два средни лимона се заливат с вряща вода. Изстисква се сока и се нанася на кожата на главата като внимателно се втрива. Това прекрасно средства е особено подходящо за тези, които имат мазна коса. То регулира кръвообращението в епидермиса, притежава антисептични свойства и подхранва корените.

Отвара за коса от листа на бреза

20 грама млади листа от бреза се заливат с чаша вряла вода и киснат 30 минути. Косата се измива с шампоан и се изплаква с приготвената настойка.
Тя перфектно укрепва косата по цялата й дължина, прави я блестяща и копринена. Подходяща е за всички типове коса.

Маска за коса от Алое

Смесват се 1 чаена лъжичка пресен сок от алое, 1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 яйчен жълтък и 1 смляна скилидка чесън. Тази смес се втрива в корените на косата и главата се увива с кърпа. Маската се оставя да действа 30-40 минути, след което се измива с топла вода. Препоръчително е тази процедура да се направи пет пъти подред, преди миене на косата.От което косата буквално "светва".

More Hair