Следва

Месечен ХОРОСКОП - Юни 2015

Разкази от първо лице или другото име на риска - Елена

Градушката дойде неочаквано. Събра ни по прозорците да я гледаме, да й цъкаме и да й се плашим.
И имаше защо. Усещането, че стихията, на която си свикнал...

All About Life преди 8 години

Да живееш с усещането, че няма как да ти се случи непроятност, е неприятен и силно заблуждаващ лъжлив комфорт. Рано или късно някои "къси съединения" на вселенско ниво ти дават да разбереш, че, освен че никой не е безсмъртен, в този така хубав живот се случват и непредвидени гафове, за които нямаше да скърцаш със зъби, ако беше взел мерки.

Ето какво се случи с мен, Елена, 44, сравнително скоро, но така интензивно, че ме държи, ще ме държи и няма да ме пусне докато мога да помня. И по-хубавото, вече знам какво да правя, за да не е пак така. Въпреки адреналина...   

"Градушката дойде неочаквано. Събра ни по прозорците да я гледаме, да й цъкаме и да й се плашим. И имаше защо. Усещането, че стихията, на която си свикнал и обикновено не й се боиш, ако я гледаш под сушинка, е в състояние да помете и теб, и всичко, което ти е важно, е задушаващо.

Под стихийните удари на природата пада дървото, което ти се плези радостно сутрин от прозореца, рухват красивите улични лампи, покривът на колата не е вече твоя покрив, тресе се и всичко наоколо, за което не си предполагал, колко крехко е всъщност.



Под напора на неочакваната природна стихия падат и току що измитите ти прозорци, наскоро поставената изолация, от която апартаментът ти, отвън погледнат, е по-красив от мечта, точно както е и отвътре, плексигласовото покритие на балкона ти е на сол, а покривът отново протича, нищо, че майсторът миналото лято обеща, че няма повече.

Страшно е да си зависим от неща, за които не знаеш кога ще ти се разсърдят. Още по-неприятно става, когато установиш след последното кокоше яйце от лед, тупнало на терасата, и последното стъкло от измитите вчера прозорци, което пада от четвъртия етаж долу с красивия звук на разрушението, че ти, този път поне със сигурност, не си подготвен.

Ако беше, щеше да си далеч от втрещяващия въпрос: Ами сега? Щеше да си наясно, че процедурата по уреждане на този тип супер неприятни казуси става неусетно, леко и със стил, ако навреме си избрал точния партньор. Че да застраховаш имота си е нещо като азбучна истина на спокойствието в днешния ден. Че има хора на този свят, организирани стройно в перфектно работещи компании с опит и световен авторитет, които са там, близо до теб при нужда, при това добре обучени, специализирани и подготвени.


Довереният ни партньор  Groupama е на клик или с телефонно обаждане на 0700 123 32. 

Адрес: гр.София 1124, бул. Цариградско шосе No 47А, Блок В ет.3 (вход от ул. Николай Ракитин).

More All About Life