Следва

10 тенденции, които трябва да пенсионираме през лятото на 2015-та

10 неща, които да опитомим стилово това лято

Всичко, което трябва да се превърне в неразделна част от летния репертоар на стилното градско момиче...

All fashion преди 8 години

През миналата седмица те запознахме много отблизо с тенденциите, които със сигурност трябва да пенсионираш през лятото на 2015-та, а тази даваме право напред към нови модни хоризонти, или казано с други думи към всичко, което трябва да се превърне в неразделна част от летния репертоар на стилното градско момиче. Вместо наръчник, следва обзор на най-актуалното за лято 2015 - картинен и вдъхновяващ, стройно подчинен на тенденциите! Насладете се! 

1. Кюлоти

Елегантно решение за жената, решила да съчетае по-прохладен панталон с очарователно нестандартна дължина. Те са изключително удобни за носене в забързаната градска среда, добавяйки грациозен шик в силуета на дрехата.

Valentino

Issey Miyake

Emporio Armani

Emporio Armani

2. Прорези

Така наречените сut-outs са навсякъде – дори дантелата наподобява гравюра - фина и изящна, тя въплъщава прецизна елегантност.
Blumarine, Gucci и Giamba

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli

Christian Dior

Прорезите в дрехите доминират в линията на кръста, бидейки загатващо секси или изцяло изрязани по дължина, те провокират люботитството и открояват дрехата. Нека се внимава, тъй като тенденцията не би подхождала на всеки тип тяло.

Christian Dior

Son Jung Wan

The Row

Stella McCartney

Celine & Stella McCartney

Balmain

3. Гладиаторски сандали

Интересна е и тенденцията, която Chloé, Stella McCartney, Valentino и Dsquared² връщат, а именно на високите гладиаторски сандали. Деликатни, с щипка бохемски привкус, те стават неразделна част от летния репертоар на стилното градско момиче.

Chloe

Chloe

Stella McCartney

Valentino

Valentino

Chloe, Dsquared² & Alexander McQueen







Alberta Ferretti

4. Ресни и пискюли

Едва загатнати през 2014, тази година обаче те се затвърдиха като ключов елемент в тенденциите за сезона. Ресните са навсякъде – има ги в бохемските рокли, в панталоните и чантите, дълги и тежки – те дори заместват полите или долната част на роклята. Впечатляващо добре пасват и за елегантна вечерна визия.

Giambattista Valli











Givenchy



Marco de Vincenzo

5. Saddle bag

Чантата тип „седло“ на Chloe се превърна от знакова тенденция в тотален хит. Трябва да се признае, че тези малки сладки чанти са наистина пристрастяващи! Носени от диктуващите стила Оливия Палермо, Каролин Исса, Ейми Сонг и Елена Перминова, те успешно завладяха сърцата и на звезди като Ева Лонгория, Рийз Уидърспуун, Бийонсе и още безброй знаменитости. Малки като размер, но достатъчно просторни, за да приберат жизненоважните за една жена неща, те се предлагат в различни цветове и са съчетаеми с почти всеки ърбън аутфит.









6. Хипи шик

Бохо стилът винаги успява да се промъкне и настани в ефирните материи и летния бриз. Този сезон той е по-луксозен от всякога, запазвайки романтичната нотка и свободата, играещ си с прозрачни материи, вибриращи цветни принтове и меки приглушени тонове.
Stella McCartney

Valentino

Roberto Cavalli

Giambattista Valli

Thakoon Addition

7. Каки и униформи

Войнишкото зелено си спечели армия последователи за ърбън сафари в големия град. Приютен в униформена кройка или по-свободна блуза, този цвят багри панталони, рокли, ризи и блейзъри и се радва на отлично съчетание с неутрални тонове като бяло, черно, сиво и бежово.

Iceberg

No.21

Marc Jacobs & Acne

Sonia Rykiel

Marc Jacobs

Marc Jacobs

8. Бяла рокля

Булчинското бяло превзе модния подиум – вечната малка черна рокля стана бяла – секси и закачлива, а ла Лолита - тя е тотален хит за лятото. Но интерпретациите не спират дотук - може да се носи и нежна, дантелена и романтична, или като стилна рокля-риза. Плюсът тук е, че аксесоарите, с които ще комбинираме изпъкват като акцент във визията – за по-нежна и ненатрапчива, изберете меки неутрални тонове или пък смело заредете с настроение и съчетайте с ярък елемент.

Valentino

Valentino



Louis Vuitton

Chloe

MM6 Maison Martin Margiela

Giorgio Armani

9. Кимоно

Свеж полъх от далечна Азия – кимоното винаги е било една от най-интригуващите дрехи. Едва показана от диктуващите модата, тенденцията мигновено бе прихваната от масовите марки като H&M и Zara, за да се настани като must have аутфит. Монохромно или ярко, асиметрично или на райе, късо или дълго, кимоното царува в гардероба и вдъховява не само в стрийт стайла, но и изисканата женствена визия.

Gucci, Marni, Alexander McQueen

Hervé Léger by Max Azria, Clover Canyon, Tome

Gucci

Valentino



10. Морско синьо и ярко жълто

Море и слънце – перфектно пасващи си с летния сезон тези два цвята абсолютно задължително трябва да присъстват.

Магнетичен и хипнотизиращ, синьото е водещ цвят за лятото и налага присъствието си в колекциите на почти всички големи брандове. Преобладава тъмният нюанс на моряшкото синьо и е отлично съчетаемо както с фините пастелни тонове – сиво, бежово, корал, така и с черно и бяло или с друг ярък акцент по избор за контраст и разкош.

The Row

Lanvin

Michael Kors

Cara Delevingne и Jourdan Dunn в Stella McCartney

Versace

Emporio Armani

Trussardi

Valentino

Issey Miyake

Fendi

Жълтото е ярко, слънчево и щастливо. Харесваме го, защото подчертава кройката на дрехата, забележимо е и внася нотка на веселие и пиршество.

Maison Martin Margiela

Tod's, Dimitri & Angel Sanchez

Nina Ricci

Angelos Bratis



Philipp Plein

More All fashion