Следва

Наталия Водянова за Dior

10 тенденции, които трябва да пенсионираме през лятото на 2015-та

Пълен списък и на това какво НЕ трябва да обличаме в никакъв случай през лято 2015...

Fashion преди 8 години

Лятото идва, морето ни зове... Време е да залостим дебелите връхни дрехи и да освежим гардероба. Да изхвърлим всичко ненужно и освободим място за нови актуални попълнения. Трендовете, с които вече подробно те запознахме, ще ни помогнат да се отървем от неуместните за сезона включвания, a ето пълен списък и на това какво НЕ трябва да обличаме в никакъв случай през лято 2015, защото просто му е време за заслужен и дълго отлаган отдих:

1. Клинове, вместо панталони:

Удобен и практичен, клинът е в топ 10 най-предпочитани дрехи, но нека го оставим за вкъщи или го запазим за курсовете по йога. Не всичко, което се очертава под него е удачна гледка, която да разходим по улиците – в този случай, това което на нас ни е комфортно, би сконфузило тези около нас.





2. Къси, по-къси, най-къси... панталонки

Разбираме, че времето става все по-топло и желанието ни да излезем с възможно най-малко дрехи по-себе си се увеличава правопропорционално на пека навън, но когато „облечем“ толкова къси панталонки, че ръбчето им да е по-високо от линията на бельото, най-малко бихме си отнесли подсвирквания. Не, не и не! Прекалено късите шорти, вадещи на показ дупето, стоят вулгарно, както можем да видим от примерите по-долу:






3. Разпрани дънки

Готино е да си гръндж и да имаш скъсано на коляното, но да излезеш от вас с дънки, в състояние, в което и клошар би подминал е анти, много анти. Деним, с вид на едва крепящ се парцал, отива директно в кошчето за боклук.







4. Корони от цветя

Пламналата мания по цветята в косите, получи широк отклик няколко сезона подред, но не, не излизайте вече в този вид по улиците, паган-бохо вдъхновението залезе. В случай че все пак почувствате носталгия да окичите главата си с цветя, можете да го направите на фестивал от типа на Coachella или на тематично приказно парти с горски феи и нимфи.









5. Септум

Обецата на носа е може би най-разпространената тенденция при пиърсинга. Обаче, за разлика от вечната халка на едната ноздра, септумът, т.е. преградата между двете ноздри е тренд, с който не бива да имаме нищо общо тази година, независимо дали е истински или временно поставен.









6. Нарязани клинове

В допълнение на носенето на клинчета вместо панталони и екстремно разпраните дънки има и още по-лошо решение за аутфит, което сякаш е тяхна рожба и това са... нарязаните клинове. Така наречените cutout leggings изглеждат безумно немарливо и обират точките за най-кофти идея. Вижте по-долу защо:







7. „Котешки“ токчета:

Малки, ниски и сладки на първо хрумване, тези обувки обаче могат да се окажат най-лошото комбо, което можем да си причиним – при неудачен избор в тях краката изглеждат отчайващо тромави и спънати. Има, разбира се, добри примери, но тази година, в случай, че го имаме, оставяме въпросния модел обувка здраво залостен в килера.







8. Лилава коса:

Първа беше Никол Ричи, следвана от Кели Озбърн, а след тях се наредиха... ами почти всички – Деми Ловато, Ана Пакуин и Кеша са сред някои от имената, които превърнаха My Little Pony визията в култова за 2014. Пастелна или ярко обагрена, време е да оставим косата да си отдъхне.









9. Чорапи със сандали

Шантавото дуо чорап + сандал, както обикновено е в центъра на полемиките - обожавано от едни и заклеймявано от други, тази година излиза в официална отпуска. Тази фина, странна хрумка винаги ще има своите почитатели, но през 2015 остава на заден план.









10. Шапката на Pharrell

Певецът се появи на миналогодишните награди Грами с огромна, „безформена шапка“, която дори получи свой собствен акаунт в Twitter. Пародията настрана, моделът всъщност е на Vivienne Westwood от далечната есенно-зимна колекция "Buffalo Girls (Nostalgia of Mud)" за 1982-1983 и е инспирирана от пиратите, Клинт Ийстууд и Дивия Запад. Трябва да признаем, че изборът е доста интересен, особено ако искаш да приличаш на анимационен герой за някое по-тематично събиране, но в противен случай влиза в категорията на това, което твърдо НЕ трябва да носим.





More Fashion