Следва

Стартират кастингите за новата “Мис България”

Trend report - Trash елементи от улицата

Модерните хора са намерили удобен начин да се справят с кризата. След като светът попадна под ударите на финансовия...

Fashion преди 15 години

Модерните хора са намерили удобен начин да се справят с кризата. След като светът попадна под ударите на финансовия крах на Америка, втората голяма депресия накара дори и най-големите fashion victims да заложат на vintage магазините и на доброто старо претърсване на гардеробите си.

И тъй като всяка промяна се отразява и върху модата, тази зима се наложи тенденцията на trash визията. Гръндж, пънк, метъл, рок – всичко, което наподобява нещо революционно е по дрехите на мъжете този сезон. Очакваме скоро и при жените. Защо не, Кейт Мос го прави отдавна. Отрицания, индивидуалност, опит за промяна или просто як тренд, неугледната визия залива всички световни модни столици.

Вълната е толкова мощна, че много от потърпевшите превръщат дори и новите си скъпи дрехи в евтини и стари. Отличителните белези са явни - изтъркани джинси с мръсни обувки, може и с бели маратонки, тениски на дупки, ризи с разпрани шевове.





Точно това е причината и second hand магазините да просперират. Там можеш да намериш неща, които изглеждат добре, седят шик и са на много добри цени.
Да не говорим, че голяма част от световните марки започнаха да правят точно такъв тип облекло. Защото, ако трябва да сме честни, мъж в изцапана с боя бяла тениска е доста секси. А ако върху нея сложи сакото си опреди десетина години - задължително трябва да му е малко, тесни позацапани джинси тип Мик Джагър, прическа стил Джейм Дийн и малко траш аксесоари, снимка в TheSartorialist ще е стопроцента ъплоудната. Ако не там, мястото му в SofiaStreetStyle е сигурно.

More from View Sofia

More Fashion