Следва

Street Style вдъхновения... Ресни!

Billion dollar babies: Част 2. Детските линии на топ брандовете

Дизайнерски облекла за деца съществуват още от 60-те, когато Dior създават детска линия. Но...

All fashion преди 8 години

През изминалата седмица проследихме еволюцията на детската мода, видяхме с какво се обличат децата на известните и проследихме стила на кралските наследници, така че съвсем в реда на нещата бе да разкажем и за модата в най-чист вид в наши дни.

Дизайнерски облекла за деца съществуват още от 60-те, когато Dior създават детска линия. Но истинският бум на предложения на облекла за малчугани от луксозните брандове е през последните години. Същите дизайнери, чиито колекции гледаме по подиумите, правят облекла и за дечица от бебешка до младежка възраст, които представят на детска седмица на модата на име Petite Parade с над 200 дефилета. Луксознта мода вече не  e само за порасналите, а за много родители, наличието на бебе е като това да си имат най-готиният аксесоар. Пример за това е стилистът Рейчъл Зоуи, на която любимите клиенти, изглежда, са двете и момчета:





По-подробен обзор на останалите най-модерни звездни чада направихме тук, а сега нека видим откъде родителите им купуват дрехите (освен, когато са направени по поръчка и изпратени с картичка лично от самите дизайнери). И така, ето ги топ брандовете, които предлагат линии за всички онези, които имат деца и пари:

Little Marc Jacobs



Marc Jacobs е един от най-популярните луксозни американски брандове, който предлага всичко - от чанти, през дрехи, до козметика. Вече има и линия детски облекла, която не е по-възрастна от повечето си невръстни клиенти. Предлагат се дрехи за момчета и момичета, които са точно толкова прекрасни, колкото и скъпи. С бебешки пижамки за около $150 си лягат Блу Айви и Харпър Бекъм.



Young Versace



Марката, известна с доста провокативния си стил, не е първата асоциация, която правим с деца. Но детската им линия по очарователен начин адаптира бляскавия стил на бранда към дрешки за бебета и по-пораснали момиченца и момченца, без да губи характерния си стил. Разбира се, декорациите от кристали и всякакви златни неща ала Versace не са евтини, а рокля с логото-медуза на марката струва около $400. По стъпките на майка си, дъщерята на Синди Крауфорд, Кая, е лицето на първата кампания на марката.



Stella McCartney



Забавната детска линия на Stella McCartney е за момчета и момичета от 0 до 14 години. Фокусът на бранда е практични и удобни дрехи. За разлика от някои свои колеги, дизайнерката много държи творенията й да си струват парите на родителите и създава много качествени, винаги актуални, основни дрешки. Има всичко – от пижами, през палта до бански и обувки. Цените им варират от $70 до $300. Голям фен на McCartney Kids е Захара Джоли–Пит.



Gucci


Детската линия е за дечица от бебешка възраст до около 12 години и е повече за училище, отколкото за модните подиуми, както и трябва да бъде. Цените обаче са като за неща от подиумите. Яке за момчеце струва около $400, толкова е и момичешка рокличка. Най-вълнуващата част, обаче, са аксесоарите. Училищна чанта с логото GG за около $750, така че дано малките й притежатели не я забравят по площадките. Има и дамска чанта в умален размер за младите момиченца на стойност около $500. Лица на линията са били Джей Ло и нейните близнаци.



Junior Gaultier



Децата полудяват по Junior Gaultier! Вдъхновена от подиума, тази линия има дрешки за момичета и момчета до 14-годишна възраст. Цените варират между $100 и $200, но не се тревожете, има и принцески рокли с кристали Swarovski за $1200. Не всички неща са за деца, които имат покани за Гала вечери - има и нормални дрешки, като шорти и Т-шърти.



Chloé



Линията дрешки за малки момичета на Chloé е може би най-красивата и изискана възможна. Повечето неща са по същество дамски дрехи, умалени до детски размер. Линията е изчистена от твърде сладникави неща, но цените, за съжаление, никак не са достъпни за всеки – една рокличка струва около $450. Това не е проблем за малката световна модна звезда Харпър Бекъм, която е почитателка на Chloé.


С шапка Chloé

Burberry



Традиционният британски бранд също предлага дрешки за стилните момичета и момчета до 14 години. Линията може да е за деца, но цените – не. Бебешки кашмирен сет струва около $430, а мъжко кожено яке - $735. Но това е нищо пред цената на тренч за момиченце- $1800. Разбира се – любим бранд на всички членове на семейство Бекъм, особено на Ромео, който му е и лице.



Christian Dior



Детската линия на Dior пише книгата на детската мода вече близо 50 години. Изключително изискани и стилни дизайни за млади дами и господа до 16 години и цени, които са може би най-високи сред детските линии. Копринена рокличка струва около $2500. Срещу $930 всеки млад джентълмен може да бъде очарователен с блейзер Dior. Подобни дрешки и цени са подобаващи за кралски чада, като например близнаците на принцът на Монако АлберII и съпругата му Шарлийн Уитсток.



Lanvin Petite



От пролетта на 2012 френската модна къща има линия за момиченца до 12 години, която може да накара всички над тази възраст да завидят. Цените са отново на ниво – рокля от жарсе струва $750, а по-официална рокля от органза - $1200. Има и бяла рокля с волани за $1400. Норт Уест е едно от щастливите деца, които разхождат подобни дрешки.



Dolce & Gabbana



От юли 2015 Dolce & Gabbana създават детски облекла, които са вдъхновени, разбира се, от класическия италиански стил, и са подходящи за всеки повод и място - от посещение на Сикстинската капела до училищния двор. Има много очарователни модели за момчета и момичета до 14 години на цени, които ще изпразнят спестяванията за бъдещото им образование. Класически костюм за момченце струва повече от мъжки такъв- $910. Само още $30 отгоре, и можете да облечете момиченцето си в якенце с брокатен принт Dolce & Gabbana. А яке за момченце, ако е кожено, струва около $2250. Добре, че е Сури Круз, за да има кой да носи тези красоти.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.