Следва

Дизайн за вдъхновение: Бюро на труда

Косопад при стрес и някои решения на проблема

Попадах на много статии за това как стресът влияе, но някак си мислех, че съм застрахована, че мен няма как да ме достигне. Не, че не съм излагана на подобнии ситуации като всеки друг човек, просто си мислех, че няма как да ми се отрази особено много и да има своята външна проява.

Health преди 8 години

Попадах на много статии за това как стресът влияе, но някак си мислех, че съм застрахована, че мен няма как да ме достигне. Не че не съм излагана на подобнии ситуации като всеки друг човек, просто си мислех, че няма как да ми се отрази особено много и да има своята външна проява.

Случи се преди година. Загубих близък човек. Смених работата си. Средата. Озовах се сред непознати за мен хора. И без да усетя започнах да се чувствам неспокойна, да бързам да се прибера у дома. Да нямам желание да излизам с приятели.

И, ден след ден, по четката ми за коса започнаха да остават видимо повече косми. Докато разресвах с пръсти косата си под душа, когато й нанасях маска или балсам, също събирах топка коса в ръцете си. Винаги съм имала гъста, къдрава коса и всяко нейно намаляване се чувства осезаемо. Започнах да се плаша и изобщо не се досещах колко е елементарна причината за тази промяна.

Посетих лекар. Обясниха ми, че стресът напоследък ме е посъборил. Посъборил е и красивата ми коса. Вглеждайки се в огледалото сега осъзнавам, че тя е като отражение на това как се чувстваме. Че колкото по- щастливи и спокойни сме и се грижим за нея, толкова по-бляскава и здрава е тя. Препоръчаха ми хранителни добавки, витамини и някакво занимание за свободното време, с което да се изчисти стресът.

Пробвах витамини и зумба като комбинация. Не бих казала, че имаше кой знае каква промяна, освен че си лягах доста изтощена след тренировка. Видях в чантата на своя приятелка, която роди наскоро, Priorin. Попитах я за какво го пие. И тя ми обясни, че ще разбера някой ден като родя. Оплака ми се от косопад, слаба и вяла коса, чупещи се нокти и не особено красива кожа. Попитах става ли да го пробвам и аз за себе си. За моята коса. Страдащата. И така се сдобих с една опаковка.

Иначе зумбата е приятно занимание. Тренировка по време на която не усещаш да си напрегнат. Но се надявам да не изпадам пак в такъв период, макар да открих верен помощник, за да се справя с последиците. След третия месец, в който пиех Priorin, можех да се погледна в огледалото спокойно без да се чудя как да вържа косата си, защото вече не я харесвам.



От този момент в живота ми научих няколко неща - стресът само изглежда безопасен. Косата страда много от липсата на душевен комфорт. Има обаче решение, подписано в моя случай с Bayer - таблетките на Prioin. Животът е по-хубав, отколкото понякога си мислим, а зумбата е чудесно проявление на тази сентенция. А косата ми обича да я обичам.

Пожелавам тези изводи на всеки! 

Нашата тайна за красива, жизнена и здрава коса е Priorin, който идва в подходящата формула за всеки тип коса! Той помага на косата Ви да бъде здрава и блестяща – при стрес, при смяна на сезоните, при възстановяване след заболяване или след раждане. Продукт, който работи!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.