Следва

Editors' Choice: Моят куфар за един дълъг летен уикенд - Пламена

Белезите на хормонален дисбаланс и някои решения на проблема

В началото на тридесетте нямаме много големи очаквания за това да ни се случват кой знае какви промени. Минали сме тинейджърската възраст...

Health преди 8 години

В началото на тридесетте нямаме много големи очаквания за това да ни се случват кой знае какви промени. Минали сме тинейджърската възраст, минали сме неспокойните двадесет и се смятаме за улегнали. Стрес в работа или семейство е най-голямото ни предизвикателство. Или поне си мислим така.

Далеч сме още от менопауза и смятаме, че годините до четирдесет са някак безоблачни и хармонични. В повечето случаи е така. Само че организмът на някои от нас изпада в такива периоди по-рано, отколкото сме очаквали. В началото на тридесетте може преспокойно една жена да бъде в период на предменопауза и намалялото рязко количество на прогестерон в организма, и прекомерното такова на естроген, може да донесе след себе си доста неприятни последствия.

Някои от които трудно различими.

Мимическите бръчки се засилват и задълбочават, появява се косопад. И първата реакция като обяснение е стрес. Хормоналният дисбаланс на тия години изобщо не влиза в сметките. Но, една консултация със специалист може да даде обяснение, идващо от неочаквана страна.

След като човек попадне в такава ситуация и вземе необходимите мерки, на дневен ред идва какво да правя с косата, кожата си...



Никога не съм имала особено гъста коса. Винаги съм правила и невъзможното, за да може това ми женско достойнство да бъде бляскаво и привлекателно. И с всеки изминал ден вялостта на намаляващия й обем ме докарваше до лудост.

С ранните белези на менопауза проблемът се усили до неприятни висоти. Косата видимо отслабна, сякаш тъмнорусият й цвят посивя, космите по реверите на сакото ми станаха нерилично много, особено дразнещ ми се струваше жестът на колегите да ги почистят, минавайки покрай мен...

Допитах се за съвет до приятелка, която на 39 вече окончателно беше в климактериума. Звучи обидно рано, но е факт - все повече от нас, съвременните момичета, "излизаме" от смяна рано, по-рано, отколокто ни се иска. Специалистите твърдят, че се дължи и на по-ранното съзряване. Щом цикълът идва на 10, естествено е да свърши на 40.

Именно тази млада, макар и хормонално изненадана моя приятелка ме запозна с Priorin. Каза, че е започнала с първата опаковка след лекарското съобщение, че... това е, и около четвъртия месец е усетила характерно, необратимо подобрение в начина, по който изглежда гривата й. Супер. Взех го за себе си и започнах. За да се види оптималният резултат е необходимо да се пие поне три месеца, бях предупредена, а и тази новина ме успокои, защото си дадох сметка, че добавката не е агресивна към организма ми, щом й трябва толкова време. Сега женското ми его не страда и се радвам на красивата си коса. Защото няма нищо по-хубаво от това отражението в огледалото да ти харесва. Напук на години, промени, хормони и неприятности. Да си жена е вълшебно, остава да си го позволим!

Нашата тайна за красива, жизнена и здрава коса е Priorin, който идва в подходящата формула за всеки тип коса! Той помага на косата Ви да бъде здрава и блестяща – при стрес, при смяна на сезоните, при възстановяване след заболяване или след раждане. Продукт, който работи!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.