Следва

Да осигурим удобство за най-важните в живота ни: ръководство за перфектен избор на детски матрак

Хормонален дисбаланс след раждането и някои решения на проблема

Около петдесет процента от жените страдат от косопад след раждането...

Health преди 8 години

Около петдесет процента от жените страдат от косопад след раждането. И това продължава с месеци.

Месеци на липса на сън, стрес, за психиката и организма, вариращи нива на хормоните и преобръщане на всички навици, градени с години, с главата надолу. Малкото същество се нуждае от цялата обич и грижа на света и нищо друго няма особено значение. На организма му предстои тепърва да се възстановява и да балансира. Някои жени губят до шейсет процента от косата си когато нивото на естроген, което по време на бремеността е в пъти по-високо, навлезе в нормалните си граници.

Тези статистики никога не са ме плашили. Винаги съм била склонна да смятам, че спадам към изключенията. Или ако има някаква статистика, независимо от съотношението на положителната и отрицателната страна, аз все ще попадна в положителната. Затова не съм се замисляла за това, че ще се нуждая от някакви добавки или витамини след раждане.

Но когато осъзнаеш на първия месец, че не си спал нормално през последните поне пет, а през тези тридесет дни си отминавала огледалото съзнателно, защото може би няма да се познаеш, ако се спреш, започваш да осъзнаваш, че отрицателната статистика работи против теб. И ти си част от нея. И косата ти прогресивно пада, кожата ти изглежда ужасно, няма такова нещо като тен на лицето. И то под тен, разбирай нормален цвят на кожата.



След като започнах да конкурирам кучето по оставената козина след себе си, се замислих да опитам с витамини. В главата ми се въртеше споменът, че витамини от Б групата са отговорни за кожа, коса, нокти и тяхната красота. Пих комплексни витамини около месец. Не успях да установя точно какъв беше резултатът. Но спрях да се ядосвам на кучето заради космите.

В такъв период човек създава нови приятелства, основно по майчинска линия. Иначе казано, всички бутащи колички и обсъждащи памперси, хумана и бебешки пюрета в парка. И тези приятелства не са никак лоши.

Няколко от майките с бебета на сходна възраст споделиха, че пият Priorin и че косопадът им е намалял. И в такива случаи се получава малко като с най-добрата ти приятелка има розова поличка когато сте на седем и ти непременно искаш същата. Спокойно мога да заявя, че след четвъртия месец, пиейки Priorin, кучето пак остана основният източник на дрязги по повод косми у дома.

Но някак не толкова отявлено, понеже разбрах какво е да си на неговото място.

Нашата тайна за красива, жизнена и здрава коса е Priorin, който идва в подходящата формула за всеки тип коса! Той помага на косата Ви да бъде здрава и блестяща – при стрес, при смяна на сезоните, при възстановяване след заболяване или след раждане. Продукт, който работи!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.