Следва

Editors' Choice: Моят куфар за един дълъг летен уикенд - Мирела

Хитринките на Тео Bebe

Да станеш родител е едно от най-вълнуващите преживявания в този живот, което без никакво съмнение е краят на една много по-безгрижна ера и началото на една друга малко по-отговорна и ангажирана, но пък изпълнена с нови положителни преживявания...

Health преди 8 години

Да станеш родител е едно от най-вълнуващите преживявания в този живот, което без никакво съмнение е краят на една много по-безгрижна ера и началото на една друга, малко по-отговорна и ангажирана, но пък изпълнена с нови положителни преживявания и забавни моменти. Предизвикателството да започнеш да се справяш с повече от един живот отначало може да изглежда огромно и изключително трудно, но както всяко нещо и тук всичко опира до създаване на положителна нагласа и добри навици. И тъй като Тео Bebe съпътства родителите в техните предизвикателства толкова много години, той е събрал оттук и оттам хитринки и съвети как да се справим по-лесно с някои от ежедневните родителски премеждия.

Един от важните въпроси е как да превърнем къпането на бебчо в любим момент и за двама ви. Не че някой си представя, че точно това време не е приятно, но истината е, че то може да бъде по-голямо предизвикателство, отколкото си мислите. На първо място, не на всяко бебе му харесва да е мокро. Някои се страхуват от звука на течащата вода, а трети не обичат усещането, когато ги сапунисвате. За да бъде атмосферата за всички участници в процеса по-спокойна и приятна, Тео Bebe ни съветва да подготвим всичко около процедурата по къпането предварително. Това включва - да затоплим банята, за да не му е студено на мъника; да напълним ваната с достатъчно (но не прекалено) количество приятно топла вода; да подготвим всичко, което ще ни бъде необходимо, като сапун, шампоан, гъба, кърпа и задължително играчки, за да има с какво да се разсейва бебето, докато вие свършите мократа задача.

И ако все пак детенцето показва, че се притеснява от водата, дайте му малко време. Може да започнете с постепенно намокряне на ръчичките и краченцата. За да го подготвите психически, е добре да му говорите колко приятно ще е къпането известно време преди да започнете процеса, като в същото време го гушкате и го закачате. Предаването на положителни емоции е изключително важно за спокойстието и доброто настроение на вашето дете. А по време на банята можете да му пеете или тананикате някоя детска песничка, защото гласа на мама винаги действа успокояващо.

За по-добър сън на бебчо, а и не само, Тео Bebe ни препоръчва да го масажираме редовно. Проучвания показват, че масажът помага както за съня, така и за цялостното здраве на малчугана. Нежното докосване на ръцете на мама помага на бебето да изгради доверие и да се чувства сигурно. Най-подходящият момент, в който Тео Bebe ни съветва да направим релаксиращия масаж, е след като приключим с къпането или преди лягане. С нежни и плавни движения започнете от гръбчето и продължете с крайниците, като не пропускате и най-малките пръстчета и гънки, а в случай, че мъникът има колики, кръгови движения по часовниковата стрелка около областта на корема могат да ги поуспокоят. А за напълно по-спокоен сън, изперете чаршафчетата и дрешките на бебчо отново с продуктите на Teo bebe.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.