Следва

Концертът на Dub FX е след дни. Подробностите...

Започна седмицата, посветена на испанското и иберо - американско кино в НДК

15 филма, които разкриват разнообразието на испанското и иберо-американското кино ще бъдат представени в НДК до 14 юни...

Movies & TV преди 8 години

15 филма, които разкриват разнообразието на испанското и иберо-американското кино ще бъдат представени в НДК до 14 юни. Те са осигурени от посолството на Кралство Испания у нас, Институт Сервантес и дипломатическите мисии на Аржентина, Колумбия, Еквадор, Мексико и Венецуела. Прожекциите са в кино „Люмиер”, а входът е свободен.

"Ще ви покажем филми от 7 иберо-американски държави – комедии, исторически продукции, драми. Всички те ще ви доближат до вълнуващия свят на нашите страни, ще ви покажат различията между нас, но и общите ни корени, които ни обединяват” – каза на официалното откриване на събитието Хайме Ермида – съветник по културните въпроси на испанското посолство. "Тази година решихме да ви представим един по-малко известен регион на Испания – „страната на баските”, допълни той.

Киноседмицата започна с комедията "Испанска афера”, а акцент в изданието е "Освободителят”, който е сред най-награждаваните филмови проекти на Венецуела.
Изненада за зрителите ще е прожекцията на филма "Цветя” на 14 юни, на която ще присъства самата режисьорка на продукцията Анна Родригес Росел. Тя ще отговори на всички въпроси на публиката, обещаха организаторите.

Седмицата на испанското и иберо-американското кино традиционно се провежда в Националния дворец на културата и е част от 20-то издание на "Салон на изкуствата”.

Програмата на събитието може да следите тук>>

More Movies & TV