Следва

Street Style вдъхновения: Якето ми, бродираното...

Men’s Еxhibit: Стил уроци за истински мъже, вдъхновени от 10 "женски" филма

В рубриката ни за мъжка мода нагледно показваме, че мъжете не бива да се отчайват, когато им се налага да гледат от онези филми, които влизат в ‚chick flick‘ категорията. 

All fashion преди 8 години

В рубриката ни за мъжка мода нагледно показваме, че мъжете не бива да се отчайват, когато им се налага да гледат от онези филми, които влизат в ‚chick flick‘ категорията. Защото оттам могат да се вземат много стил уроци, а ето и 10 примера затова:

Аз пея под дъжда (Singin’ in the Rain, 1952)

Не само, че героят на Джийн Кели, Дон Локууд, има може би най-добрия гардероб във филмовата история, но и целият актьорски състав изглежда безупречно.

Оглупели от любов (Crazy Stupid Love, 2011)

В този филм Раян Гослинг демонстрира брилянтна селекция костюми, а освен това неговият герой, Джейъб, дава на героя на Стив Каръл, Кал, майсторски клас как да се облича по-добре. Прави го по начин, по който на всеки мъж му се иска да отиде по магазините, а и във фитнеса, след това.

Хубава жена (Pretty Woman, 1990)

Ричард Гиър участва в няколко наистина стилни филма и, докато „Американско жиголо“ е връхната точка, „Хубава жена“ също никак не е за подценяване. Да, кройките са малко по-свободни, отколкото бихме препоръчали днес, но начинът, по който ги носи Ричард е неповторим.

По приятелски (Friends with Benefits, 2011)

 

В този филм Джъстин Тимбърлейк дава урок по елегантно обличане за деловия ден: леко разкопчани ризи, плетени вратовръзки, слим чино панталони и блузи тип „поло“.

Ани Хол (Annie Hall, 1977)

Героят на Уди Алън, Алви Сингър, не е типичният холивудски фитнес маниак и точно затова е толкова страхотен. Въпреки невротичната му роля, той носи свободни палта, ризи и блейзери от туид без никакви усилия. Мъжката мода, демонстрирана от Даян Кийтън, също не отстъпва.

Закуска в Тифани (Breakfast at Tiffany’s , 1961)

Аутфитите на Джордж Пепард като писателя Пол Варджак заслужават да бъдат отбелязани – те имат стилът на 60-те ала Дон Дрейпър от „Момчетата от Медисън Авеню“, но с доза цвят.

Любовна история (Love Story, 1970)

Струва си да се погледне автентичният прочитът на Райън О‘Нийл на актуалния седемсетарски стил. Неговият герой, Оливър, се носи безупречно в кожени палта, плетива, високи яки и карирани бейзери.

Казабланка (Casablanca, 1942)

Освен, че това е, разбира се, перфектният пример как се носи мъжки тренч, Хъмфри Богарт нагледно ни показва и как се носи и бял смокинг. Това, също така, е най-малко „chick flick“ филмът в този списък.

Петдесет нюанса сиво (Fifty Shades of Grey, 2015)

За филм изцяло за секс, съветите по тази тема са забележително малко. Това, което обаче може да се научи от героя на Джейми Дорнан, Крисчън Грей, е не само как един костюм трябва да стои, но и как да се построи цял гардероб на базата на един цвят. Познайте кой…

Каквито бяхме (The Way We Were, 1973)

Визиите на Робърт Редфорд в „Каквито бяхме“ преминават през крикет пуловери ала 40-те до големи връзки, бели ризи и изскочили яки ала 70-те.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.