Следва

Със сигурност - раждането на дъщеря ми! Няма как просто с няколко думи да се опише...

Моето време с дъх на нар - Миглена

Ден като този...

All About Life преди 8 години

Ден, с дъх на нар.
Изключвам телефона, взимам почивка. От хората, бързането, света. Взимам  скицник и търся забравено място из малките улици на града. За да потече времето без часовник и без компас. Онова присвиване в стомаха, сякаш отиваш на първа среща, се появява в мига, в който вирнеш нос и занадничаш из хорските дворове по малките преки. Оценяваш колко изоставено от припряна човешка грижа е мястото, към което си се насочил, и оценяваш, че искаш да е точно така.

Перфектното скривалище. Стълбище до стара, олющена врата, обещаващо предверие към пещера, пълна с вероятно всякакви чудатости. Надигам се на пръсти и надничам като децата, за да се уверя, че няма никой.




 


Нищо, освен книга, скицник, моливи и Somersby, не ме придружава в градското воайорство, разхитително на време и богато на надежда за случване. Безвремието може да започне сега, в едничката компания, която ми е нужна - на рижавата котка, която сигурно от памтивека живее точно на ъгъла на тоя дувар.

Котки, мисли, любопитни и сами - един ден, сивосинкав като този, празен, мой си, “пропилян”.

Верният тон на желанието... да си ти.




 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.