Следва

Концертът на Gypsy Philharmonic Orchester с нова дата

Шведите от Little Dragon идват на 10-ти юли за Bansko Beat!

Прелестен, ритмичен, непостоянен, придирчив, цветен звук...

Music преди 8 години

Прелестен, ритмичен, непостоянен, придирчив, цветен звук – така описват своя стил шведите Little Dragon. Ние бихме добавили, че тези бомбастични приказни герои знаят как да разчувстват и разтанцуват публиката си!

Уникалните алтернативни музиканти са откритие на „Бохемия Ентертейнмънт”, които ги направиха хедлайнъри на най-новия фестивал в Банско - „Bansko Beat”, който ще се случи на 10-11 юли, точно под звездите.

„Малките дракони” всъщност са огромни артисти. Играят си с тоновете като деца с мокър пясък – с отдаденост, усмивка и много ентусиазъм! Звученето им е толкова необикновено, че напълно покрива очакванията, които името на бандата навява.

Yukimi Nagano е единствената дама в групата - наполовина японка, наполовина шведка, тя е изключителното лице и глас на великолепната четворка. Въпреки че Yukimi е най-разпознаваемата фигура в бандата, колегите ѝ Erik Bodin, Fredrik Wallin и Håkan Wirenstrand, са заедно от около двайсетина години, т. е. от деца. Близостта по между им личи във всяка нота, употребена в парчетата им, усещането е, че те буквално дишат заедно. Имат умението да „вадят” най-доброто от музикалните течения през годините и да го представят в съвършено нов и изискан вид. Безспорно това тяхно качество ги превръща в гореща сензация на алтернативната сцена през последните няколко години.



Истината е, че преди появата на албума им Nabuma Rubberband през май, 2014-та, малцина са запознати с великолепното им звучене. В музиката, която правят няма нищо комерсиално, а много чувство и още повече талант. В проектите си са изключително гъвкави и залагат на доброто сътрудничество - Gorillaz, Big Boi, SBTRKT, DJ Shadow са само част от артистите, с които са били заедно зад пулта. Зад успеха на четиримат шведи стои много усърден труд, постоянство и вяра, че специфичният им саунд ще ги „изстреля” до върха. И ето че тази година ще застанат съвсем близо до звездите над Пирин, какво по-добро признание от това?

Свежата и нежна атмосфера, която е характерна за участията на Little Dragon, си има едно много просто обяснение – музиката е техният живот. Не спират да предизвикват себе си като автори, да поддържат много тесен контакт с Муза и да се озовават в онзи специфичен момент, сякаш от бъдещето, където поставят своето творчество.

Музикантите разказват за себе си като за пътуваща група, търсеща и намираща вдъхновение на различни места и… светове. Little Dragon от Швеция долитат за „Bansko Beat Music Experience”, в началото на юли. И ако и вие сте музикални маниаци и не ограничавате музикалните си предпочитания до определен жанр, то това е вашето място. Под звездите, до звездите.

Little Dragon се качват на сцената на фестивала на 10-ти юли. Билети за Bansko Beat можете да СПЕЧЕЛИТЕ ТУК >>>
 

More from View Sofia

More Music