Следва

Рапърът Енчев стана баща за трети път

MONDAY STORY: Джия Копола, още един талант в семейство Копола

Тя е абсолютно решена да измине свой собствен път към успеха в кино индустрията.

People of art преди 8 години

Джия Копола може и да е млада (на 28 години, за да бъдем точни), но в нейния случай младостта определено не е синоним на неопитност. Копола вече има един игрален филм зад гърба си (“Palo Alto”), прави късометражни филми с някои от най-големите модни къщи, включително Rodarte и Zac Posen, и я наричат чудото на Холивуд. Освен всичко това, тя е решителна, амбициозна и смирена и въпреки че идва от световно известна фамилия (дядо й е легендарния режисьор Франсис Форд Копола, а леля й София е аплодиран сценарист / режисьор на “Somewhere” и “Изгубени в превода”, разбира се, и на други не по-малко известни заглавия) Джия от своя страна е абсолютно решена да измине свой собствен път към успеха в кино индустрията. Напълно сме наясно, че има още много какво да ни покаже, точно заради това ни се иска да я опознаем по-добре. Ето и всичко, което трябва да знаем за Джия, споделено от самата нея:

Да израснеш в толкова известно семейство…


с дядо си Франсис Форд Колола

"Мисля че е лесно хората да разберат погрешно реалността и да си кажат, че съм имала късмет, защото всичко ми е било дадено наготово. Да, наистина около мен има талантливи и мъдри хора, към които да се обърна за съвет, но в същото време искам да работя усилено и да не тръгвам по лесния път, защото искам да се науча. Без проблеми или трудности не мисля, че мога да се развия като човек или като артист.
Разбира се, не е трудно да бъдете очаровани от моите по-възрастни роднини. Израстването на снимачната площадка е доста образователно. Но, когато бях в училище ми беше позволено да я посещавам само за няколко дни. Веднага след като завърших, отидох при дядо ми на снимките на “Twixt” и останах на тях от самото начало до самия край.”

Осъзнаването, че иска да се занимава с кино...



"Когато се дипломирах от колежа като фотограф, имах чувството, че ми е необходимо да бъда творчески стимулирана по нов начин. Започнах да правя късометражни филми с моите приятели, защото чувствах това като разширение на фотографията, но с повече елементи и инструменти, с които можех да експериментирам.”

Следвай мечтите си...


с Джеймс Франко

"Винаги съм била голям фен на Джеймс Франко. След като завърших фотография в Bard College в Ню Йорк, му изпратих някои от моите снимки, а след това той ми изпрати книгата си, “Palo Alto”, в която се разказва за група тийнейджъри, за да преценя дали искам да режисирам филма. Стори ми се добра тема за първа режисьорска работа, защото всичко за мен беше ново и страшно, което много ми напомни на това да бъда тийнейджър. И освен това на 24, нямах друга история за разказване. Това беше едно от най-трудните неща, които съм правила в живота си досега, но също така никога не съм била по-щастлива.”

За разликата между правенето на филм и правенето на снимки...



"Те са сходни в някои отношения. Дълбоко се интересувам от съвременната култура, но също така ми се иска да я смесвам с моите мечти или с нещата, които ме вдъхновяват, като например други фотографии, музика, филми и книги. "

За леля си, режисьора София Копола…



"Прекарах по-голямата част от младостта си на нейните снимачни площадки, повече, отколкото на дядо ми. Работих в отдела за костюми на “Somewhere”. Ако не беше София, не мисля, че някога щях да се замисля да режисирам. Често я гледам за вдъхновение."

За плаката в стаята й...



"На майка ми й беше ужасно тъжно, когато отидох в колежа затова тя запази стаята ми точно както я бях оставила. На стената имаше плакат на “Обречени да умрат” (режисиран от леля й, София Копола) бях на 14, когато този филм излезе и означаваше толкова много за мен. Няколко години по-късно използвах помещението като вдъхновение за спалнята на Ема Робъртс, за нейната героиня в “Palo Alto”.”

За късометражните филми за модни къщи…

"В тези сътрудничества се научих да разказвам истории в 3 минути и да работя с модни дизайнери."

Съвета, който би дала на някой, който иска да се занимава с кино…

"Опитайте се да разкажете история, в която наистина вярвате със сърцето си."

За своя личен стил…


"Да си призная не си падам много по пазаруването. Харесвам кецове, удобни дънки и тишътри. Харесвам модата, но по-скоро нейното ежедневно отражение, моята модна философия е да нося неща, в които се чувствам удобно, но ми забавно да добавям по някой смел и дързък елемент. Любимите ми марки са Proenza Schouler, Saint Laurent, Rodarte и Opening Ceremony.”

На червения килим…


 
"Наистина не обичам да се гримирам, израснах предимно заобиколена от момчета, така че момичешките неща са ми доста чужди. Единственият грим, който нося е блестящата кафява очна линия YSL, обожавам я. Всеки път, когато се погледна в огледалото и имам твърде много грим съжалявам.” 
 
За баланса между работата и личния живот…
 
"Опитвам се да си създам рутина и следобяда да пиша. Защото вечер е толкова приятно да не мисля за нищо и да се насладя на времето с приятелите си, да гледам филм. Просто да се опитам максимално да бъда в настоящия момент. Веднъж спрях кабелната, защото приятелят ми беше пристрастен към телевизията. Моето единствено прегрешение е “Keeping Up With The Kardashians”. Наистина не мога да обясня какво в това шоу ме очарова толкова много, но просто ме заковава пред телевизора. Аз съм голям фен на Кание Уест.”
 
А ние сме фенове на Джия и разглеждаме стила й в снимките надолу...




 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра