Следва

По едни за всеки ден

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Тя има силен глас, който я изкачва до върховете на световните класации с хитовете й “Tik Tok”и “Your Love Is My Drug”, но в конкретния случай не гласа на Кеша е голям, а тялото...

All fashion преди 8 години

Твърде много, Кеша!

Тя има силен глас, който я изкачва до върховете на световните класации с хитовете й “Tik Tok”и “Your Love Is My Drug”, но в конкретния случай не гласа на Кеша е голям, а тялото. Не, нямаме нищо против пищните и закръглени форми, стига да са облечени в подходящото облекло, което при шантавата певица в този въпросен случай не е така.

28-годишната дива е избрала крайно неподходящ тоалет за изпълнението си в западен Холивуд парк, който разкрива повече от колкото ни се иска. Русокосата певица се разходи нагоре-надолу по сцената със силно прилепнали дрешки определено неподходящи за фигурата й. Като изключим това, чисто естетически въпросният аутфит, въпреки че е целият обсипан със святкащи камъчета, буквално от главата до петите, не блести с особени модни качества. Добавяйки допълнителен цвят към визията, Кеша е боядисала дългите си коси в жълтозелен цвят, с който съвсем ни изгуби.

Кино ревю

Поредното българско "модно" начинание чака своето поле за изява. Става въпрос за документалния филм "Равноденствие", запечатващ колекция от дрехи, вдъхновени от Зодиака, колкото и безумно да звучи това. "Гениалната" идея е на младия дизайнер Денислав Трандев - DeFF, а консултант по проекта е астрологът Оксана Хорват-Станчева. На екрана ще дефилират 12 известни дами, разбира се, представителки на 12-те зодиакални знака, сред които и фолк певицата Бони... Филмът не само ще насочва зрителите към подходящите материи, цветове и аксесоари, ами и дори ще ни покаже работните места и предпочитаните локации на дефилиращите "звезди".

Честно да си признаем, едва ли съществува нещо, което да желаем повече от това да видим целия филм, независимо дали ще ни доведе главоболие, или не. Очаровани сме още от изобилстващия лъскав сатен, грубия тюл и десените, "изработени по поръчка зад граница."

Премерата се очаква на 22 септември, а за нетърпеливите малък тийзър под формата на видео тук>>

Дрехите ли служат на нас или ние на тях?

Понякога, наблюдавайки стила на звездите, които се появяват по улиците на модните столици за представянията на нови колекции, си задаваме този въпрос. Никак не са рядка гледка отворени обувки и изрязани топове при зимни температури, защото изглежда спечелването на битката за стрийт стайл икона е по-важно от здравето и комфорта. А миналата седмица, на представянето на резорт колекцията на Stella McCartney в Ню Йорк, където температурaта в момента е между 25 и 30 градуса, Лив Тайлър се появи с… палто. От най-тежките, най-топлите, най-зимните и на стойност $3,100. Преглъщаме леопардовия мотив, защото не е чак толкова натрапчив и се съгласяваме, че палтото е страхотно. Примиряваме се и с това, че „хищният“ наплив продължава и под палтото със сет, който е буквално на леопарди. Да, Лив изглежда красива и свежа дори така, но този ход е абсолютна илюстрация на израза „жертва на модата“. На въпрос за облеклото й актрисата отговаря: „Определено ми е горещо с това палто, защото, нека си го кажем, лято е и аз нося огромно палто. Но, когато го видях за пръв път се влюбих и не можех да спра да мисля за него. Знаех, че трябва да го нося, въпреки, че е юни и е 25 градуса.“ И ние понякога игнорираме промените в сезона в желанието си още да поносим любими неща от миналия или да избързаме с новия гардероб. Но в момента, в който започнем да обличаме откровено зимни дрехи през лятото и обратно, тотално жертвайки комфорта си, знаем, че сме прекрачили границата на допустима обсесия от модата и сме започнали да служим на вещите, вместо те да служат на нас.

Столът от хиляда очи

Бразилските дизайнери от Campana Brothers, известни със своите столове от плюшени играчки, имат интересна колаборация с Fendi. Те използват повече от 100 от известните „чудовищни“ аксесоари за чанти на италианския бранд, за да създадат този стол, представен на Milan Design Week 2015 в кооперация с Galleria O. Roma. Е, столът безспорно е екстравагантен, но със сигурност не бихме искали да имаме това космато нещо в дома си, офиса си или изобщо пред очите си. Още малко можем да си представим как бихме седнали върху нечие лице, било то и това на аксесоара-чудовище на Fendi. По принцип не очакваме функционалност от творения на изкуството, но това все пак е стол, някак му е заложено да има някаква практическа стойност.

More All fashion