Следва

На високо

Men’s Exhibit: 10-те най-добри визии от модната седмица в Лондон

Лондон винаги е бил със сложен характер, когато става въпрос за стил. Британските дизайнери умеят да интерпретират съвършено добре както традицията, така и съвременните, постоянно променящи се кодове на мъжкото облекло...

All fashion преди 8 години

Лондон винаги е бил със сложен характер, когато става въпрос за стил. Британските дизайнери умеят да интерпретират съвършено добре както традицията, така и съвременните, постоянно променящи се кодове на мъжкото облекло. Най-добрите визии за Пролет/Лято 2016 обаче са като мост между тези две екстремно далечни стилови естетики, правейки остър, но и интелигентен завой около класическите мъжки елементи.

Независимо дали говорим за карираното палто на Lou Dalton с уголемени джобове, напомнящото на bomber яке в маслинено зелено на Casely-Hayford, или дългия минималистичен тренч на J.W.Anderson с пристягане около кръста и врата, лондонските дизайнери от Мъжката седмица на модата в анлийската столица, която приключи току що, предложиха реален шанс за заигравка с реалността.

Другите възможности за интерпретация включват: oversized якето в boxy силует и черна мрежа на Christopher Shannon; перфектната лятна тениска в райе с удължени и широки ръкави от Margaret Howell; синята парка, облечена върху карирано яке и кореспондиращите им шорти от E. Tautz.

Или пък сивият суитчер на Christopher Kane, пресъздаден като част от почти архитектурно наслагване на материали от най-различно естество. По време на Лондонската модна седмица видяхме още свежо пресъздаване на класическия красиво скроен костюм, като този на Hardy Amies в почти прозрачен плат и предположението от Wales Bonner, препращащо ни в 70-те.

Макар и на пръв поглед колекцията на Craig Green да е предимно игра на сигурно, благодарение на оранжевите, зелени и жълти тонове, забележителни акценти не липсваха. Като например костюма от деним в релаксирана кройка и кимоно акценти около талията, който, подобно на останалите най-добри визии, се отличава с непринуденост и сила.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.