Следва

Четиво в четвъртък: "Празникът на незначителността" от Милан Кундера

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ех, тези мързеливи дни, в които компания ни правят един, два, или пък повечко () филмечта, за да не ни е скучно все пак. Обичаме ги...

Movies & TV преди 8 години

Ех, тези мързеливи дни, в които компания ни правят един, два, или пък повечко (Traiеr1, Traiker2, Trailer3, Trailer4) филмечта, за да не ни е скучно все пак. Обичаме ги! И филмите и дните, в които им се отдаваме за 100-процентова почивка така, като само един киноман умее. 

Но, няма да се отпускаме толкова много - просто вместо от вкъщи, ще ги гледаме от Големия екран! И след като новите премиери така примамливо ни теглят към салона, най-логичното решение е да намерим компания и да прекараме по-голямата част от така или иначе очаквания дъждовен уикенд, именно там.

Избираме, купуваме билети и, ето ни на първи ред... отново!

Отвътре навън ("Inside Out")

Актьорите: Анимация

Режисьорът: Пийт Доктър

Сюжетът: Носителят на Оскар за режисура Пийт Доктър (Таласъми ООД, В небето) води зрителите на уникални места, плод на богатата му фантазия, от изпълнено с приключения летене с балон до метрополис, пълен с чудовища. В най-новия филм на Дисни и Пиксар ОТВЪТРЕ НАВЪН той ни отвежда на най-невероятното от всички места – вътре в съзнанието.

Израстването често е трънлив път и в това отношение Райли не е изключение. Тя е изтръгната от живота си в Средния запад, когато баща й приема нова работа в Сан Франциско. Като всички нас, Райли е водена от чувствата си – Радост, Страх, Бяс Лют, Отврат и Тъга. Чувствата живеят в Главокомандването – контролният център в съзнанието на Райли, откъдето те й дават съвети в ежедневието. Докато Райли и чувствата й се борят да се приспособят към новия живот в Сан Франциско, в Главокомандването настава смут.

Макар че Радост, главното и най-важно чувство на Райли, се опитва да запази нещата позитивни, чувствата влизат в конфликт как най-добре да се ориентират в новия град, дом и училище.

Премиерата: 19 юни (България)

За короната и страната ("Queen and Country")

Актьорите: Шинед Кюсък, Тамсин Егертън, Ванеса Кирби, Ричард Е. Грант, Дейвид Тюлис, Пат Шорт, Калеб Лендри Джонс, Кълъм Търнър, Ейми-Фион Едуардс

Режисьорът: Джон Бурман

Сюжетът: 1943. Бил Рохан е на 9 години, изключително щастлив, че заблудена бомба на Луфтвафе е унищожила училището му, но и тъжен, защото по-голямата му сестра, бременна от канадски войник, ще емигрира в Новия свят. 1952. Бил Рохан е на 18 и прекарва дните си в крайречния дом на семейството си, очаквайки призовка за 2-годишна казарма.

Сутрините на Бил преминават в плуване и копнежи по красивото момиче, което всеки ден, по едно и също време, кара колело покрай реката. Идилията е разбита от суровата реалност на казармата, където Бил се запознава с аморалния шегаджия Пърси. Двамата замислят план да съсипят мъчителя си, старши сержант Брадли. Бил и Пърси са съперници и антагонисти, но военната подготовка им помага да изградят доверие и приятелство.

След подготовката много от наборниците са изпратени да се бият в Корейската война, но Бил и Пърси са зачислени към клаустрофобичен и подобен на затвор тренировъчен лагер, където трябва да подготвят новобранци. Напрежението намалява единствено когато напускат лагера за кратко. Бил се влюбва в неподходящо момиче – красавица, която случайно среща на рецитал. Междувременно твърдоглавият Пърси си губи ума по Доун, сестрата на Бил, която се е върнала от Канада, оставяйки мъжа си и двете си деца...

Премиерата: 19 юни (България)

"Зле опазеното момиче"

Актьорите: Наталия Осипова, Стивън Макре

Режисьорът: Бари Уордсуорт

Сюжетът: Балетът показва една от най-виртуозните хореографии, представяща младежката любов между Лиза и нейния възлюбен Колен със серии от енергични pas de deux. Главните роли са поверени на изключително магнетичните Наталия Осипова и Стивън Макре. Балетът е вихрушка от хумор, танци и цветове, обгръщащи цялата сцена. В своята хореография Фредерик Аштън ефективно съчетава елементи на национални народни танци и традиционния за Ланкашър мейпол танц, превръщайки „Зле опазеното момиче“ в най-характерната английската постановка на Кралския Балет. Сценографията на Осбърт Ланкастър подчертава силно остроумието на постановката и я превръща в забавление за цялото семейство.

Премиерата: 17 юни (България)

Тед 2 ("Ted 2")

Актьорите: Марк Уолбърг, Патрик Уорбъртън, Морган Фрийман, Лиам Нийсън, Аманда Сайфред, Майкъл Дорн, Джесика Барт

Режисьорът: 

Сюжетът: В "ТЕД 2" има двама оцелели от първата част – Марк Уолбърг и Джесика Барт. Неразделният приятел на Тед – Джон Бенет (Уолбърг), ще направи всичко възможно да помогне на плюшената мечка, включително да дари сперма, за да може младото семейство да има дете. Джесика Барт отново ще влезе в ролята на любимата на Тед – Тами-Лин.

Във втората част на филма ще видим още Морган Фрийман, чието появяване в трейлъра е колкото неочаквано, толкова и загадъчно.

Премиерата: 26 юни (България)

More Movies & TV