Следва

Моето време с дъх на нар - Екатерина

Дизайн за вдъхновение: 10-те най-важни тренда в интериора за 2015-а

Ето основните тенденции за класен, красив, качествен интериор през 2015-а, на който каквото му харесва, да взима!

All About Life преди 8 години

За дизайн вдъхновение този петък, щипваме кратка, но съдържателна публикация от много приятния Apartment Therapy, представляваща тип терапевтичен поглед към интериорните тенденции на 2015. Средата на годината ни се струва съвсем навременен момент да я освежим, къщата си, отвън-навътре, като я попременим с нещичко, взето от този списък. След промяната там, ще дойде и промянята тук - във вътрешните ни нагласа и настроение.

Ето основните тенденции за класен, красив, качествен интериор през 2015-а, на който каквото му харесва, да взима!

СТАРО и НОВО
Идеята е да комбинираме мебели от различни ери и е определено сполучлива, т.е. харесва ни! Звучи и лесно изпълнима, без твърде мащабни промени в дома, а просто един шопинг в антикварни магазини или оборка на тавана на баба.

ПОДРЕДЕН ХАОС
Като отговор към свръх минимализма, тази тенденция носи идеята да оставяме някои вещи навън, съвсем избирателно, съвсем умишлено и някак небрежно изглеждащо. Да направим нещо като комбинация между домовете, които приличат на хотелска стая и се чудим къде са вещите и онези, в които сякаш е имало експлозия на антикварен магазин.

МРАЧНИ ТОНОВЕ
От доста време наблюдаваме все светли, направо бели интериори, но настроението сякаш се променя и сега идва едно такова в тъмносиньо, въглен, войнишко зелено, че даже патладжан. Насища, характеризира, стои добре.

ЦВЕТНИ ПЛОЧКИ
Цветни, шарени, живописни плочки си пропрaвят път, за да допълнят искрящите, модерни кухни.

ТЕКСТУРИ
Текстурите бавно се приплъзват обратно към домашния декор, като реакция към супер гладките и изчистени елементи, които надделяват от началото на този век. Прогнозите предвещават финалното им завръщане под прожекторите тази година с кожи, топли дървесни елементи и етно мотиви.

ГЛОБАЛНИ ВЛИЯНИЯ
До голяма степен свързани с горепосочените тенденции, влиянията идват най-вече от Турция, Мароко, Индия с техните богати цветове и сложни мотиви.

ЧЕРНО
Черна техника, корпуси, декори – новото черно е…черното. И присъства навсякъде.

КОЖА
Кожата е много cool, особено комбинрана с модернистични елементи.

ОЩЕ КОНТРАСТ
Освен старо и ново, в интериора на 2015-та се преплитат и светло и тъмно, гладко и текстурирано и изобщо всякакви интересни контрастни комбинации.

ИНДУСТРИАЛЕН МИНИМАЛИЗЪМ
Става дума за индустриална визия без ръждата и гръндж елементите в стил Жан Пруве и Серж Муй, двамата френски дизайнери, чиито неща се радват на страхотна популярност през последните години.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.